Hamas'tan Filistinlilere: Kendi zaferinizi yarattınız

img
Hamas'tan Filistinlilere: Kendi zaferinizi yarattınız YDH

Filistin Direniş Hareketi Hamas, “başka hiçbir ulusun katlanamayacağı şeylere katlanan” Gazze'deki Filistin halkıyla gurur duyduğunu ifade etti.




YDH- El-Meyadin’de yayımlanan haber göre, Hamas liderliği, Aksa Operasyonu’nun 231. gününde genel olarak Filistin halkına ve özel olarak Gazze sakinlerine içten bir mesajla seslendi.

Filistin Direniş Hareketi, “başka hiçbir ulusun katlanamayacağı şeylere katlanan” Gazze'deki Filistin halkıyla onur ve gurur duyduğunu ifade etti.

Gazze halkının, kendilerini bu acımasız savaşla tek başlarına yüzleşmek zorunda bırakan terk edilme ve sessizliğe rağmen, dünyaya sabır, vatanseverlik ve vatanlarının onuru uğruna fedakârlığın gerçek anlamlarını öğreterek dirençli kaldığını vurguladı.

Hamas, Gazze halkının Direniş'e verdiği desteğin altını çizerek, Direniş'in bu halkın acıları ve fedakârlıklarıyla ortaya çıktığını, onur ve cesaretle savaştığını belirtti.

Hareket, Gazze halkına “Kendi zaferinizi yarattığınızı görüyoruz” dedi.

Hamas, “Gazze halkına bir şeyler sunmak” ve “devam eden İsrail soykırımının neden olduğu yanlış adımlardan ve hatalardan kaçınmak için yolları düzeltmek” için birçok düzeyde çalıştığını ve diğer Filistinli gruplarla birlikte tüm cephelerde savaştığını söyledi.

Hamas, acil durum komiteleri aracılığıyla hükümet, yardım, insani yardım, güvenlik ve ekonomik durumu düzeltme çabalarını vurgulayarak başarılarını ve hatalarını kabul etti ve bu amaçla çalışmalarını sürdürme kararlılığını sergiledi.

Hamas ayrıca, Filistinli kadınlara özel bir mesaj göndererek onları “yeryüzündeki kadınların en iyisi ve zaferin sembolü” olarak nitelendirdi ve onlara minnettarlığını, takdirini ve saygısını ifade etti.

Hamas mesajında, Aksa Tufanı Operasyonu'nun Filistin davasında kritik bir tarihi anda stratejik bir değişimi temsil ettiğini ilan etti.

Hareket, Gazze'deki direniş liderliğinin kuşatma altındayken İşgal’e karşı direnme hakkını kullanmaya karar verdiğini ve işgal altındaki toprakları bölmek ve yerleşim yerleri kurmak gibi Batı Şeria'da işlediği suçlara karşılık verdiğini açıkladı.

Hamas, Aksa Tufanı Operasyonu'nun aynı zamanda Mescid-i Aksa'nın Yahudileştirilmesi ve bölünmesine ve işgal altındaki Kudüs'ün, camilerinin ve kiliselerinin tamamen kontrol altına alınmasına bir yanıt olarak geldiğini de sözlerine ekledi.

Filistin Direniş Hareketi, savaşın İsrail işgalinin 1948'de işgal edilen topraklarda Filistinlilere yönelik ayrımcı uygulamalarına, tutuklulara yönelik sürekli saldırganlığa ve İsrail'in bölgedeki genişlemesine ve varlığına bir tepki olarak geliştiğini vurguladı.

Hamas açıklamasında, işgalin “Nazi benzeri davranışlarıyla tüm dünyaya gerçek yüzünü gösterdiğini ve azalan varlığının suç ve terörizminin gerçek doğasını ifşa ettiğini, hareketin [Hamas] uzun yıllar boyunca denese bile bunu başaramayacağını” vurguladı.

Hareket, İsrail’e seslenerek, “İşgal bölgelerinizde bir an bile durabilir misiniz ya da kara operasyonlarınızı güvenli bir şekilde sürdürebilir misiniz? Direnişimizden korunmak için tahkimatlar inşa edebilir misiniz ya da ülkemizde bir an bile güven içinde yaşayabilir misiniz?” diye sordu.

Hamas mesajını “Size cevap vermeyeceğiz, çünkü cevabımız sadece sözlerle değil eylemlerimizle verilecektir” diyerek sonlandırdı.