Arap Birliği’nin Lübnan planı sonuç vermiyor

img
Arap Birliği’nin Lübnan planı sonuç vermiyor YDH

SAAF-Lübnan’daki siyasi bunalıma çözüm bulmak için Arap Birliği adına devreye giren Arap Birliği




SAAF-Lübnan’daki siyasi bunalıma çözüm bulmak için Arap Birliği adına devreye giren Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, çözüm çabalarının başarılı sayılamayacağını; ama büsbütün de başarısız diye nitelenemeyeceğini söyledi.

 

Beyrut'ta Sudan Devlet Başkanı'nın Özel Temsilcisi Mustafa Osman İsmail ile birlikte düzenlediği basın toplantısında konuşan Musa, tarafların sorunun çözümü için getirilen önerilerin bazılarını kabul ettiğini bazıları konusunda ise tereddütlü yaklaştıklarını belirtti.

 

"Çözüm planımız başarısız olmadı ancak bu planın hedeflenen başarıya ulaştığı da söylenemez" diyen Musa, Lübnanlı liderler arasındaki iletişim kopukluğunun ve güven eksikliğinin, 'bazı konular' üzerinde görüş birliğine varılmasını zorlaştırdığını ifade etti.

 

Lübnan'daki mevcut kriz ortamında gündeme gelebilecek en ufak bir gerginliğin, vahim sonuçlar doğurabileceğini söyleyen Musa, iktidar ve muhalefet liderlerinden birbirleriyle temasa geçmelerini, Lübnan devleti kanunlarını ve halkın çıkarlarını korumalarını istedi.

 

Arap Birliği'nin, Lübnan'daki krizin çözümü için gerçekleştirdiği girişimlerinde tüm taraflara eşit uzaklıkta kalmaya özen gösterdiğini dile getiren Amr Musa, Lübnan'ın tehlikeli bir virajda olduğunu söyleyerek, birliğin bu virajın daha da tehlikeli hale gelmesini önlemek için çalıştığını ifade etti.