Hizbullah, İsrail rejimini içeriden çatlatıyor

img
Hizbullah, İsrail rejimini içeriden çatlatıyor YDH

Hizbullah, Siyonist rejimin Lübnan sınırındaki askeri karakollarına yönelik operasyonlarını artırdı ve sadece pazar günü en az 15 saldırı düzenledi.




YDH - Hizbullah, bugün yaptığı açıklamayla pazar gününden itibaren İsrail karakollarına yönelik üç operasyon düzenlendiğini duyurdu.

Yapılan ilk açıklamaya göre ilk saldırı pazar gününü pazartesiye bağlayan gece yarısı gerçekleşti ve direniş, el-Malkiye bölgesine giren işgal güçlerini tam isabetle vurdu.

Daha sonra direniş, pazartesi günü Margaliot yerleşiminde düşman askerleri tarafından kullanılan bir binayı hedef aldı ve doğrulanan kayıplara neden oldu.

Açıklamaya göre pazartesi günkü üçüncü saldırıda topçu mermileri ve savaş uçakları kullanıldı.

Hizbullah'ın saldırıları Siyonist varlığa karşı giderek daha ciddi bir tehdit oluştururken, İsrailli yetkililer ve medya kuzey cephesinde ağır zayiat meydana geldiğini bildirdi.

Maariv gazetesi, pazartesi günü yıkımla ilgili olarak "Her gün tüm evlerin yıkıldığı ve tüm yerleşimlerin gelecek umutlarıyla birlikte yok edildiği Celile'de alevlenen durumu normalleştirmemeliyiz," yorumunu yaptı.

İsrail hükümetini hedef alan açıklamalarda bulunan Margaliot yerleşiminin belediye başkanı ise rejim ordusunu yerleşimden çekilmeye çağırdı.

Yetkili, "Bize zarar veren Hizbullah değil, kendi hükümetimiz ve onun yıkıcı kararları," ifadelerini kullandı.

Bu arada İsrail basını, Metula yerleşiminde meydana gelen hasarı gösteren fotoğraflara yer verdi.



Makaleler

Güncel