Yemen: Direniş Ekseni’nin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz

img
Yemen: Direniş Ekseni’nin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz YDH

Yemen başbakanı, Sana Hükümeti’nin, İsrail rejimine karşı Direniş Ekseni'nin bir parçası olmaktan büyük gurur duyduğunu söyledi.




YDH- İRNA’nın bildirdiğine göre, Yemen Başbakanı Abdulaziz bin Habtur, Sana’nın Filistin direnişine verdiği destek ve İsrail işgaline karşı Kızıldeniz’de devam eden operasyonları hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Abdulaziz bin Habtur, “Direniş Ekseni'nin bir parçası olmak Sana hükümeti için bir gurur meselesidir” dedi.

Habtur, Bazı Arap ülkelerinin, envanterinde çok çeşitli mühimmat ve askeri teçhizatlara sahip olmalarına rağmen, Filistin’e destek verme konusunda herhangi bir adım atmadığını sözlerine ekledi.

Habtur şöyle dedi: “İran, Filistin ulusunu desteklemede önemli bir rol oynuyor. Tahran ve Sana bu konuda ortak bir kaygıyı paylaşıyor.”

Bin Habtur ayrıca, Yemen deniz birliklerinin Kızıldeniz ve Arap Denizi'nde güçlü bir konuma geldiğini ve İsrail ticari gemilerinin yanı sıra İsrail rejimine bağlı ticari gemilerin seyrüseferlerini engellediğini ifade etti.

Yemen başbakanı şöyle devam etti: “Kızıldeniz ve Arap Denizi'nde varlık göstermeyi başardık. Gazze’ye destek amacıyla yapılan bu konuşlandırma, Akdeniz'e kadar uzandı.”

Yemen güçlerinin, son 75 yıldır İsrail'in elinde en çok acı çeken Filistinlilere karşı üzerine düşen görevlerin çok azını yerine getirdiğini belirten Abdulaziz bin Habtur son olarak şunu söyledi: “Filistin milletinin haklarını yeniden güvence altına alacak tek cephe Direniş Ekseni’dir.”

 



Makaleler

Güncel