İsrail medyası: Kuzeyde felaket yaşanıyor

img
İsrail medyası: Kuzeyde felaket yaşanıyor YDH

Lübnan sınırındaki yerleşim yerlerinde büyük kayıplar yaşandığını kabul eden İsrail Savunma Bakanlığı, binalarda, ekipmanlarda ve altyapıda büyük hasar meydana geldiğini bildirdi.




YDH- İsrail medyası, Hizbullah’ın kuzeye doğru 3000’den fazla roket attığını ve boşaltılan yerleşim birimlerinin çoğunun büyük hasar gördüğünü bildirerek, felaket koşullarının yaşandığını belirtti.

İsrail Kanal 12’nin resmi güvenlik yetkililerine dayandırdığı habere göre, en büyük hasarı alan yerleşimlerde, meydana gelen yıkımın onarılması gerektiği göz önünde bulundurulduğunda, bölge sakinlerinin savaşın bitiminden ancak bir yıl sonra geri dönebileceği tahmininde bulundu.

Habere göre, Yerleşim Konseyi Başkanı Mateh Asher ve ön cephedeki yerleşimlerin başkanı Moshe Davidovich, çit yerleşimlerinin felaket bir durumda olduğunu kaydetti.

Davidovich, Hizbullah tarafından atılan zırh karşıtı füzeler nedeniyle her gün kayıplar yaşandığını ve binaların tahrip olduğunu vurguladı.

İsrail Savunma Bakanlığı ise savaş hasarının birçok yerleşim yerinde görüldüğünü, ancak yıkımın özellikle binaların ve altyapının çoğunun hasar gördüğü belirli yerleşim yerlerinde yoğun olduğunu belirtti.

İsrail Savunma Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre Manara yerleşiminde, birçok kamu binasının yanı sıra yerleşimcilere ait 155 binadan 130’u yıkıldı.

Savaşın yol açtığı hasarı saymak üzere Savunma Bakanlığı tarafından kurulan “Kuzey Ufku” departmanının verilerine göre, tüm kuzey yerleşimlerinde yaklaşık 450 özel bina ve 200 kamu binası hasar gördü, ayrıca altyapıda da büyük hasar meydana geldi.

Ayrıca Kiryat Şimona yerleşim biriminde Hizbullah ile çatışmaların başlamasından bu yana 124 bina hasar gördü.

İsrail medyasında yer alan haberlere göre, incelenen 930 hasardan 318’i orta ile ağır hasarlı olarak sınıflandırıldı.

Kuzeydeki yerleşim yerlerinde meydana gelen hasarın ardından, yaklaşık 2 bin 400 emlak vergisi davasının açıldığı ve bunların henüz işleme konulmadığı kaydedildi.



Makaleler

Güncel