Allavi Irak’a Arap gücü istiyor

img
Allavi Irak’a Arap gücü istiyor YDH

SAAF-Irak’ın eski Başbakanlarından İyad Allavi’nin, önemli Arap ülkelerinin katılacağı bir




SAAF-Irak’ın eski Başbakanlarından İyad Allavi’nin, önemli Arap ülkelerinin katılacağı bir konferans düzenlenmesini ve güvenliğin sağlanabilmesi için Irak’a Arap ülkelerinden asker gönderilmesini istediği belirtildi.

 

New York Times gazetesinin haberine göre Irak’ın eski Başbakanlarından İyad Allavi, Irak’taki güvenlik sorunun çözümü için BM Genel Sekreteri Kofi Annan gibi uluslar arası isimlerin de desteğiyle bölgedeki Arap ülkelerinin katılacağı bir konferans düzenlemeye çalışıyor.

 

Düzenlenmeye çalışılan konferansın öncelikli hedefinin Irak’a Arap ülkelerinden asker gönderilmesini sağlamak ve Irak güvenlik güçlerinin yapılandırılmasını gerçekleştirmek olduğunu belirten gazete, İyad Allavi’nin uluslar arası saygınlığı olan birçok lidere davetiye gönderdiğini ve bölgedeki Arap ülkelerine ziyaretler gerçekleştirdiğini yazdı.

 

İyad Allavi’nin özellikle Arap ülkelerinin katılacağı bir konferans düzenleme çalışmaları sürerken BM Genel Sekreteri Kofi Annan’ın ülkede güvenliğin sağlanması için bölgesel bir konferans düzenlenmesi önerisi, Irak’taki bazı siyasi liderlerin tepkisine sebep oldu.

 

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, Irak konusunda böylesi bir uluslar arası konferansın düzenlenmesini kabul etmenin, Irak’ın uluslar arası manda yönetimine girmesini kabul etmek anlamına geleceğini söyledi.