İsrailli silah üreticisi kârını artırdığını açıkladı

img
İsrailli silah üreticisi kârını artırdığını açıkladı YDH

İsrail'in en büyük silah şirketinin, Gazze savaşında artan talep nedeniyle ilk çeyrek kârının arttığı bildirildi.




YDH- Press TV’nin bildirdiğine göre, İsrail'in en büyük silah şirketi ve rejimin insansız hava araçlarının (İHA) başlıca üreticisi, Gazze savaşı sürecinde artan talep nedeniyle ilk çeyrek kârının arttığını açıkladı.

Hayfa merkezli Elbit Systems, İsrail güçlerinin Gazze şeridine yönelik aylardır süren soykırım savaşıyla bağlantılı olarak 2024 yılının ilk çeyreğinde kârının arttığını bildirdi.

Şirket ilk çeyrekte 2023'ün aynı dönemine kıyasla yüzde 11,5'lik bir gelir artışı kaydederek 1,39 milyar dolardan 1,55 milyar dolara yükseldiğini belirtti.

Şirket sadece İsrail rejim güçlerine yerel olarak silah ve mühimmat tedarik etmekle kalmıyor, aynı zamanda diğer ülkelere mühimmat, simülatörler, insansız hava araçları, topçu silahları, kontrol sistemleri, iletişim, yüksek güçlü lazerler ve diğer askeri ekipmanların önemli bir ihracatçısı konumunda.

Bu ülkeler arasında Azerbaycan, Avustralya, Belçika, Brezilya, Kolombiya, Etiyopya, Fransa, Almanya, İtalya, Filipinler, Romanya, İsveç, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri yer alıyor.

Elbit, gelir hedeflerine başlangıçta umduğundan daha erken ulaşacağını öngördüğünü bildirdi.

Reuters'e verdiği demeçte “Şirket içi hedefimiz 2026 yılına kadar 7 milyar dolara ulaşmaktı” diyen Elbit Systems CEO'su Bezhalel Machlis şöyle devam etti: “Size bunun çok daha erken olacağını söyleyebilirim.”

Machlis, “dünya çapında savunma harcamalarında artan bir talep” olduğunu vurguladı.

Elbit'in silah ve mühimmatının İsrail ordusu tarafından Gazze'deki soykırım kampanyasında kullanılmasının sadece iç satışları artırmakla kalmadığını, aynı zamanda şirketin ihracatını da artırmaya yardımcı olduğu bildirildi.

Machlis, “Sistemlerimizin İsrail'de operasyonel olarak kullanılıyor olması bize yardımcı oluyor çünkü müşteriler tamamlanmış çözümler almayı tercih ediyor” dedi.

Kâr artışının açıklanmasının ardından şirket yönetim kurulu 11 Temmuz'da ödenmek üzere ilk çeyrek için hisse başına 0,50 dolar temettü açıkladı.

Ancak artan kâr ve talebe rağmen şirketin hisse senetlerinin fiyatı borsalarda düşüyor ve Elbit'in Tel Aviv'de işlem gören hisseleri gün ortasında yüzde 1,1, bu yıl ise dünya çapındaki İsrail karşıtı kampanya nedeniyle yüzde 7,4 değer kaybetti.

Bu arada üniversitelerdeki İsrail karşıtı gruplar da yönetim kurullarına İsrailli şirketler ile ilişkilerini kesmek için baskı yapıyor.

Filistin yanlısı gruplar Elbit Systems'i İngiltere'deki fabrikalarını kalıcı olarak kapatmaya zorlamayı bile başardılar.

Siyonist rejim, 7 Ekim 2023'ten bu yana kuşatma altındaki Gazze Şeridi'nde, birçoğu İsrail'in ABD liderliğindeki Batılı müttefikleri tarafından tedarik edilen beyaz fosfor bombaları gibi uluslararası yasaklı mühimmatlar da dahil olmak üzere silah ve mühimmatları kullanarak korkunç bir soykırım kampanyası yürütmekte.

İsrail Gazze'deki konutları, hastaneleri, okulları ve hatta BM tesislerini hedef alarak çoğu kadın ve çocuk, hatta yeni doğmuş bebekler olmak üzere en az 36.000 Gazzeliyi katletti.



Makaleler

Güncel