Hizbullah: Bedeli ne olursa olsun Lübnan cephesi durmayacak

img
Hizbullah: Bedeli ne olursa olsun Lübnan cephesi durmayacak YDH

Hizbullah Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı Şeyh Ali Damuş, Lübnan’ın güneyindeki cephenin Gazze’yi desteklemeye devam edeceğini bildirdi.




YDH- Hizbullah Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı Şeyh Ali Damuş, "Güney cephemiz Gazze'yi desteklemeye devam edecek ve bedeli ne olursa olsun saldırılar durana kadar durmayacak." dedi.

Lübnan’ın güneyindeki Tebnin beldesinde İsrail’le çatışmalarda hayatını kaybeden 2 Hizbullah savaşçısı için düzenlenen programda konuşan Damuş şunları söyledi: “Direniş bu cephede kazanımlar elde ediyor ve denklemler kuruyor. Operasyonlar işgal altındaki Filistin'in kuzeyinde 90 binden fazla yerleşimcinin yerlerinden edilmesine yol açtı. Bu bölgede hayatı, çıkarları, fabrikaları sekteye uğrattı. Düşmana büyük kayıplar verdi ve vermeye devam ediyor.”

Güney cephesinin elde ettiği başarıların büyük ve nitelikli olup, “düşmanın kafasını karıştırdığını” kaydeden Damuş, “operasyonlar, füzeler ve İHA’ların düşmanı gerçek bir yıpratma savaşına sürükleyip imajını parçaladığını” ifade etti.

Hizbullah’ın saldırılarının İsrail'in içinde, kuzeydeki yerleşimciler ile hükümet arasında büyük bir krize yol açtığını kaydeden Damuş, “Bugüne kadar düşman medyasında İsrail'in kuzeyi kaybettiği, kuzeyin Hizbullah'ın insafına kaldığı konuşuluyor” dedi.

Hizbullah yetkilisi, “Bu cephedeki direnişin elde ettiği başarılar, düşmanın kabul ettiğinden çok daha büyük. Bu cephenin durdurulması için Lübnan'a uygulanan baskılar, bu cephenin düşman üzerindeki etkisi ve yaşattığı kayıpların boyutunun kanıtıdır" ifadelerini kullandı.

Şeyh Ali Damuş sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aziz şehitleri sunmamız ve fedakarlıklarımız mücadelede insani ve maddi açıdan ödediğimiz bedelin acı olduğu doğrudur. Ama mücadelenin boyutları ve sonuçlarıyla karşılaştırıldığında bunlar normaldir ve bunlara katlanmak zorundayız. Biz, toplumumuz, halkımız ve şerefli şehit aileleri, aslında bu mücadelenin mahiyeti, önemi ve boyutlarının bilincinde olarak bu mücadeleyi yürütüyoruz.

Düşmanın köylerimize, kasabalarımıza yönelik saldırılarında ısrar etmesi, sivilleri hedef alması, suç işlemesi, kentleri bombalaması, evleri yıkması, düşmanı içinde bulunduğu durumdan kurtaramayacaktır. Hedeflerine ulaşamamada başarısızlığın telafisini yapmayacak, yerleşimcileri yerleşim yerlerine geri döndürmeyecektir.

Aynı zamanda Gazze'ye destek veren bu cepheyi de durduramayacak ya da direnişin pozisyonlarını değiştirmeyecektir.

Lübnan cephesinde krizde olan İsrail düşmanı, Gazze'de krizin dibindedir. Çünkü Gazze, direnişinin kararlılığı ve sağlamlığıyla, düşmanın sahadaki acizliğini ve başarısızlığını her gün teyit etmektedir.

Düşman, sivilleri hedef alarak, daha fazla yıkım ve katliam yaparak başarısızlığından kurtulmaya çalışıyor.

İki gün önce Refah'ta yerlerinden edilenlerin kaldığı kamplarda masum insanlara karşı gerçekleştirilen ve çoğu kadın ve çocuk onlarca şehidin hayatına mal olan vahşi katliamlar İsrail’in son katliamı değildir.

Bu katliamların birinci sorumlusu Amerikan yönetimidir. Çünkü bu katliamlar Amerikan bombaları ve füzeleriyle, Amerikan korumasıyla yapılıyor. Amerika, Gazze'de olup biten her şeyin esas ortağıdır. ABD eğer saldırıları durdurmak isteseydi bunu bir kalem oynatarak yapabilirdi ama bunu yapmak istemiyor.”