ABD Dışişleri'nde bir Gazze istifası daha

img
ABD Dışişleri'nde bir Gazze istifası daha YDH

ABD Dışişleri Bakanlığı göç bürosu yetkilisi Stacy Gilbert, Siyonist rejimin Gazze'ye insani yardımı engellemediğini iddia ederek yalan söylediğini itiraf etti ve istifasını sundu.




YDH - ABD Dışişleri Bakanlığı Nüfus, Mülteciler ve Göç Bürosu'nda görev yapan Stacy Gilbert, Siyonist rejimin Gazze'ye insani yardımı engellemediğini ifade ederek yalan söylediğini kabul etti.

Başkan Joe Biden yönetiminde son aylarda bir dizi yetkili, Gazze politikasını eleştirerek peş peşe istifa etmişti.

Dışişleri Bakanlığı'nda 20 yılı aşkın bir süredir çalışan Gilbert, Kongre'ye sunulan Gazze'ye yardım konulu raporun üzerinde çalışan uzmanlar arasındaydı.

Reuters haber ajansına konuşan Gilbert, "Çok açık bir şekilde doğru ve yanlış var ve bu raporda yer alan şey yanlış," ifadesini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Biden'ın şubat ayı başında imzaladığı yeni Ulusal Güvenlik Muhtırası uyarınca bu ayın başlarında 46 sayfalık raporu Kongre'ye sunmuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Uardımcısı Vedant Patel ise basın mensuplarına yaptığı açıklamada personel meseleleri hakkında yorum yapmayacağını, ancak bakanlığın farklı bakış açılarını memnuniyetle karşıladığını dile getirdi.

Patel, yönetimin raporun arkasında olduğunu ve İsrail hükümetine Gazze'ye insani yardım erişimini acilen genişletmesi için baskı yapmaya devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Patel, "Biz gerçekleri çarpıtan bir yönetim değiliz ve elimizdeki iddialar asılsızdır," diye konuştu.