Hizbullah: Savaş devam ettikçe destek cephesi durmayacak

img
Hizbullah: Savaş devam ettikçe destek cephesi durmayacak YDH

Hizbullah genel sekreter yardımcısı, Lübnan'daki direnişin Gazze Şeridi'ndeki saldırılar tamamen durana kadar Gazze'yi destekleyeceğini vurguladı.




YDH- Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Lübnan'daki direnişin Gazze Şeridi'ndeki saldırılar tamamen durana kadar Gazze'yi destekleyeceğini kaydederek, "Orada ateş durmadıkça hiçbir şey bu cepheyi durduramaz" dedi.

İsrail saldırısında hayatını kaybeden Hizbullah savaşçıları için düzenlenen programda konuşan Şeyh Naim Kasım, “Savaşın sekizinci ayındayız. Hizbullah, Emel Hareketi ve diğer tüm direniş savaşçılarıyla birlikte, Siyonist düşmana dayattığı denklemle hedeflere ulaşmada farklı bir model yaratacak savaşa karar verdi” ifadelerini kullandı.

"İsrail, savaş çemberini genişletme yönündeki tüm girişim ve tehditlerine rağmen, 8 aydır bizim bu performansımıza boyun eğmek zorunda kaldı” diyen Kasım, İsrail'in farklı davranması halinde direnişin en kötüsüne hazır olduğunu vurguladı.

Naim Kasım sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz burada, Lübnan'da, bu savaşla meşgul olmamıza rağmen, Lübnan halkının yaşam temposunu olduğu gibi tutmak için son derece hassas bir şekilde çalıştık. Bu, yapılabilecek en büyük fedakarlıktır. Bunu görmek yerine bazıları ‘İsrail’e karşı niye cephe açıyorsunuz’ diyor. Bize yüzlerce kez teşekkür etsinler. Çünkü onların hayatını, çocuklarının hayatını, Lübnanlıların hayatlarını eğitimden kültüre, ticari, ekonomik ve günlük sosyal hayatın her kademesinde sarsılmadan tutacak derecede açtık.”

Hizbullah genel sekreter yardımcısı, Lübnan Cumhurbaşkanlığı dosyasına ilişkin ise “İlk günden itibaren, cumhurbaşkanının seçilmesi konusunda heyecan duyduğumuzu ve gerekli tüm kolaylıkları sağladığımızı söyledik” dedi.

Kasım şöyle devam etti: "Parlamento gruplarının dağılımına bakıldığında, bazı parlamento gruplarıyla birlikte en fazla oyu aldığımız ortaya çıktı, ancak küçük grupların kendi koşullarını dayatmak istediğini söylediğini görüyoruz. Hiçbir parlamento grubunun veya siyasi grubun kendi şartlarını Lübnan'a, Lübnanlılara ve bize dayatmasına izin verilemez.

Bilinsin ki, meclis başkanının başkanlığında diyalog gerçekleşirse, cumhurbaşkanlığı seçimi birkaç gün içinde tamamlansa dahi biz bunu sürdürmeye hazırız. Çünkü cumhurbaşkanlığı seçimi ile güney cephesinde olup bitenler arasında hiçbir bağlantı yok."