İsrail medyası: Hizbullah İsrail'i kum torbasına dönüştürdü

img
İsrail medyası: Hizbullah İsrail'i kum torbasına dönüştürdü YDH

İsrail medyası, İsrail'in Hizbullah karşısındaki zayıflığını eleştirerek, Direniş'in işgal altındaki kuzeyi vururken, rejimin “zayıf” ve “korkak” davrandığını söyledi.




YDH- El-Meyadin’de yer alan habere göre, İsrail medyası, Lübnan'da dört İsrail insansız hava aracının düşürüldüğünü bildirerek “eğer böyle bir olay bir yıl önce gerçekleşmiş olsaydı, savaş ateşlenir ve Lübnan'ın varlığı sona ererdi. Ancak Lübnan bugün gelişiyor, biz ise savaşıyor ve tavşan gibi kaçıyoruz” dedi.

Bunun üzerine İsrail medyası “Sağdaki kahramanlar nerede?” diye sordu.

Ayrıca İsrail'in sekiz aydır kuzey cephesinde durmaksızın vurulduğu ve “bölgesel caydırıcı bir güçten bir kum torbasına dönüştüğü, İsrail'in tepkisinin korkak ve zayıf olduğu” vurgulandı.

İsrail medyası ayrıca, Akka, Nahariya ve Kiryat Şmona gibi kuzey yerleşimlerinin yanı sıra sınırdan uzak yerleşimlerin de her gün onlarca roketle vurulduğunu ve alarmların çaldığını belirtti. Medya, “Kayıp Savunma Bakanı Yoav Galant'ın kırmızı çizgisini gören oldu mu?” diye eleştirdi.

“Hizbullah, İsrail’i küçük düşürüyor”

İsrail ordusunda eski bir tümgeneral olan Yitah Ron Tal da “İsrail'in Hizbullah'a karşı sıfır caydırıcılık seviyesine geldiğini söyledi ve Nasrallah'ın İsrail’den korkmadığını teyit etti.

Kuzeydeki savaşın başlangıcına ilişkin bir soruyu yanıtlayan Tal, İsrail Walla web sitesinin aktardığına göre, “Savaş aslında kuzeyde devam ediyor ve bizi küçük düşürdü” dedi.

Tal sözlerine şöyle devam etti: “Hizbullah bir güvenlik bölgesi yarattı, kasabalarımızı dağıttılar ve halkın yarısı geri dönüp dönmeyeceğini bilmiyor. Bir çöküşle karşı karşıyayız.”

Ron Tal ayrıca, İsrail'in Refah'ı işgalinin İsrail ordusunun hareketlerini ve işgal altındaki Kuzey'de faaliyet gösterme kabiliyetini etkilediğini belirterek, “İsrailli subaylar Hizbullah'ın inanılmaz gücüyle yüzleşmektense onunla bir anlaşma yapmayı tercih ediyor” dedi. Hizbullah'ın Orta Doğu'daki en gelişmiş roketlerle İsrail'e saldırdığını da belirtti.

“Hizbullah İsrail ordusunu silah denemesi için kullanıyor”

İsrail medyası bugün erken saatlerde kuzey cephesinde devam eden savaşla ilgili gelişmelere yer verdi ve bu cephenin giderek “ana cephe” haline geldiğini belirtti. Haberlerde Hizbullah'ın askeri kabiliyetleri ve sahadaki gelişmeleri ele alış biçimi ele alındı.

İsrail basınında bugün yer alan haberlere göre, Hizbullah'ın operasyonlarının kapsamını ve yoğunluğunu artırırken, kabiliyetlerinin sadece bir kısmını kullanması nedeniyle Kuzey giderek “ana cephe” haline geliyor.

Ynet'in İsrail ordusuna dayandırdığı haberine göre, Lübnan'daki Direniş, “gerçek ve kapsamlı bir savaşa hazırlandığından İsrail ordusuna karşı bir test alanı olarak bu savaş süresince cephanesinin yalnızca %5'ini kullandı.”

Haber sitesi, Hizbullah'ın “her gün hava savunma sistemlerini atlatmaya ve dersler çıkarmaya çalıştığını” ve “bunun, diğer faktörlerin yanı sıra kullandığı farklı fırlatma açıları, fırlatmaların yoğunluğu ve ateşlenen her silahtaki değişen patlayıcı miktarlarıyla belirgin hale geldiğini” ekledi.