Hamas: Refah’la ilgili bir düzenlemeyi kabul etmiyoruz

img
Hamas: Refah’la ilgili bir düzenlemeyi kabul etmiyoruz YDH

Hamas, Refah geçişinin Filistin Yönetimi tarafından kontrol edilmesinin kabul edilemeyeceğini bildirdi.




YDH- Hamas'tan üst düzey bir kaynak el-Meyadin'e yaptığı açıklamada, Filistin direnişinin Refah sınır kapısının Filistin Yönetimi tarafından yönetilmesini kabul ettiği yönündeki söylentilerin doğru olmadığını söyledi.

Kaynak, hareketin İsrail çekilmedikçe ve geçişin eski yönetimi geri dönmedikçe Refah geçişiyle ilgili herhangi bir düzenlemeyi kabul etmeyeceğini belirtti.

Mısır el-Kahire haber ajansı, Mısırlı üst düzey bir kaynağa dayandırdığı haberinde, Mısır'ın, insani yardım operasyonlarına yeniden başlanması için “Refah sınır kapısının Filistin tarafından İsrail'in çekilme” şartını sürdürdüğünü bildirdi.

Üst düzey kaynak daha önce el-Kahire tarafından bildirildiği üzere Mısır, ABD ve İsrail heyetlerinin Kahire'de Refah sınır kapısının yeniden açılması konusunu görüşmek üzere bir araya geldiklerini açıklamıştı.

Mısır heyeti İsrail'in sınır kapısından çekilmesi konusundaki kararlılığını sürdürürken, Gazze'ye insani yardım girişinin engellenmesinin tüm sorumluluğunun İsrail'e ait olduğunu da vurguladı.

Kaynak, Mısır heyetinin Gazze Şeridi'ne gıda, tıbbi malzeme ya da yakıt gibi gerekli tüm malzemeler dahil olmak üzere günde en az 350 yardım kamyonunun sokulması için derhal harekete geçilmesi gerektiğini söyledi.

İsrail ordusu bu ayın başlarında nüfusun yoğun olduğu Refah'a bir saldırı başlatmış ve bu saldırı Gazze'nin güneyine yardım ulaştıran iki sınır kapısı olan Refah ve Kerem Ebu Salim sınır kapılarının kapatılmasına neden olmuştu.

Yayın kuruluşunun üst düzey bir kaynağa dayandırdığı habere göre Mısır, yardımların yeniden başlayabilmesi için İsrail güçlerinin Refah sınır karakolundan tamamen çekilmesini talep ediyor.