Trump'ın yardımcısı Biden'a saldırdı

img
Trump'ın yardımcısı Biden'a saldırdı YDH

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Jerusalem Post konferansına katılan eski ABD Başkan yardımıcısı Mike Pence mevut Amerikan yönetimini eleştirirken Uluslararası Adalet Divanı'na yaptırım çağrısında bulundu.




YDH- Muhafazakar sağ kanadın Siyonist gazetesi Makor Rishon'un haberine göre, ABD'nin Trump dönemindeki Başkan Yardımcısı Mike Pence, Pazartesi günü, Jerusalem Post konferansında konuştu. 

Pence, konferansta Biden yönetimine İsrail'e yeterli desteği sağlamadığı için saldırdı.

Bir önceki ABD Başkan Yardımcısı Pence, “İsrail'in yanında durmak tüm bölgede barışa giden yoldur” dedi. 

Pence ayrıca, Lahey Mahkemesine karşı yaptırım kararı alması çağrısında bulundu ve ABD'li Yahudileri Cumhuriyetçi Parti'ye  (Trumpçılar) oy vermeye çağırdı.

ABD yönetiminin Lahey'deki Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne karşı yaptırımları derhal açıklaması gerektiğini söyleyen Pence, Başkan Biden'ın İsrail'e yönelik tutarsız davranışlarının kendisinde ve on milyonlarca Amerikalıda “derin hayal kırıklığı” yarattığını söyledi.

Amerika'nın İsrail'e desteğini net bir şekilde ortaya koyması ve diğer hususların yanı sıra İsrailli liderler hakkında tutuklama kararı çıkarma niyetinde olan Uluslararası Adalet Divanı'na karşı ciddi yaptırımlar ilan etmesi gerektiğini savunan Pence, ''Böylesine karanlık bir dönemde ABD Başkanı Biden'ın söylemesi gereken tek şey, kaçırılanlar geri dönene ve Hamas sonsuza dek yok edilene kadar Amerika'nın bugün, yarın ve her gün İsrail'in yanında olduğudur.'' dedi. 

Pence, ''Amerika'nın İsrail'i desteklediğini herkese açıkladıktan sonra barış için elimizi uzatacağız.'' dedi. 

Pence, İsrail halkının ülkelerine geri dönmesinin, bir ulus olmadan önce bile Amerikan halkının kalbinde derin köklere sahip olduğunu ve Amerikan halkının İsrail'e ihtiyaç duyduğu tüm güvenlik önlemlerinin sağlanmasını tavizsiz bir şekilde talep edeceğini sözlerine ekledi. 

Eski başkan yardımcısı, “ABD'de, özellikle de Demokrat partide, farklı bir yöne giden güçler var, ancak ister uzak gelecekte ister önümüzdeki altı ay içinde olsun, Amerikalılar yollarını bulacak ve Amerika İsrail'in sağında duracaktır” dedi.

Yaklaşan seçimlerde Trump'a desteğini açıklamaktan kaçınan Pence, Demokrat Parti'ye yüksek oranlarda (yaklaşık yüzde 70) oy veren Yahudi seçmenlere seslenerek onlardan sahadaki gerçekleri incelemelerini istedi.

Mike Pence, ABD'nin eski İsrail Büyükelçisi David Friedman'ı överek, uluslararası baskılar karşısında nasıl sağlam durulacağını bildiğini ve tarihi kararların alınması sürecine liderlik ettiğini söyledi.

Eski ABD başkanı yardımcısı Mike Pence, Jerusalem Post konferansında ayrıca şu konuşmayı yaptı: 

“Hayatınız boyunca Demokratlara oy vermiş olabilirsiniz, ancak İsrail'in bizim yönetimimizden aldığı sağlam destekle karşılaştırıldığında bu yönetimin tutarsızlığını görmeniz gerekir. Sadece büyükelçiliğimizi Kudüs'e taşıma yönündeki tarihi kararda değil, dünya ülkelerinin çoğunun liderleri ve siyasi danışmanlarının çoğunun muazzam baskılarına rağmen - Golan Tepelerinin ilhakını tanımamız ve Hamas gibi terör örgütlerine karşı sert bir politika uygulanmasını desteklememiz istendiğinde bile, bunu tereddüt etmeden yaptık. Bunun Ortadoğu'yu ateşe vereceği tehdidiyle karşı karşıyaydık ancak bunun barışa giden yolu açacağını düşündük - Amerika'nın İsrail'i desteklediğini herkese açıkladıktan sonra barış için elimizi uzatacağız. Nitekim İbrahim Anlaşmalarını imzalayarak tarihe geçtik. Bugün ve tüm bölgede barışa giden yol İsrail'in yanında durmaktan geçiyor.”

Pence sözlerini, moderatör Jerusalem Post editörü Zvika Klein'ın isteği üzerine, kaçırılanların huzuru, öldürülen ve katledilenlerin anısı ve Hamas'ın ortadan kaldırılması için dua ederek bitirdi.