Netanyahu: Lübnan'a yönelik kapsamlı bir saldırıya hazırız

img
Netanyahu: Lübnan'a yönelik kapsamlı bir saldırıya hazırız YDH

İsrail Başbakanı Netanyahu, Celile'deki bir İsrail ordusu üssünü ziyaret ederek "Öyle ya da böyle kuzeye güvenliği geri getireceğiz," dedi.




YDH - İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, dün Yukarı Celile'ye yaptığı ziyaret sırasında İsrail'in Lübnan'da Hizbullah'a karşı geniş çaplı bir saldırı başlatmaya hazır olduğunu iddia etti.

Times of Israel'in aktardığına göre Netanyahu, hükümetin İsrail ordusunun yedek asker kontenjanının 300 binden 350 bine çıkarılmasını onaylamasının beklendiğini belirtti.

Netanyahu, geçen hafta Burkan tipi kısa menzilli balistik füzesiyle vurulan Lübnan sınırındaki en büyük İsrail yerleşimi olan Kiryat Şimona yakınlarındaki bir üste komutanlarla görüştü.

Başbakan, burada yaptığı açıklamada "Savaşın başında hem güneyde hem de kuzeyde güvenliği yeniden tesis edeceğimizi söylemiştik ve bunu yapacağız," ifadelerini kullandı.

Netanyahu, "Dün buradaki arazide yangın çıktı ve yangınları söndürdüğünüz için mutluyum ama Lübnan'da da araziler yanıyordu. Biz boş boş otururken bize zarar verebileceklerini düşünenler büyük bir hata yapıyorlar. Kuzeyde geniş kapsamlı eylemler için hazırlıklıyız. Öyle ya da böyle kuzeyde güvenliği yeniden tesis edeceğiz," dedi.

Netanyahu'nun ziyaretinde Hizbullah'ın aylardır devam eden operasyonları karşısında eylemsizliği nedeniyle hükümeti sert bir dille eleştiren Kiryat Şimona Belediye Başkanı Avihay Stern ile görüşmemesi dikkat çekti.

Başbakan, ziyareti sırasında ordu dışında herhangi bir yetkiliyle görüşme yapmadı.