Nusayrat katliamına Amerikan desteği

img
Nusayrat katliamına Amerikan desteği YDH

İsrail ordusunun Nusayrat kampında gerçekleştirdiği katliamda ABD tarafından Gazze'ye kurulan yüzer iskeleyi kullandığı ortaya çıktı.




YDH - İbranice Telegram kanallarında 8 Haziran'da paylaşılan görüntüler, İsrail ordusunun Nusayrat kampında en az 210 Filistinlinin katledildiği saldırısında ABD tarafından Gazze'ye kurulan iskeleyi kullandığını gösteriyor.

قلنا سابقاً أن اهداف الميناء العائم هي عسكرية — وليست "إنسانية" كما تدعي الولايات المتحدة الأمريكية.

تم استخدام الرصيف العسكري اليوم لنقل اسرى الاحتلال الأربعة الذين تم تحريرهم من وسط قطاع غزة — بعد ارتكاب قوات الاحتلال مجزرة كبيرة— عبر طائرة مروحية… pic.twitter.com/2qcAs9lWHR

— الحـكـيم (@Hakeam_ps) June 8, 2024

İsrailli gazeteci Barak Ravid'e göre de esirleri kurtarma konusunda uzmanlaşmış özel bir Amerikalı askeri birilik, Nusayrat kampınındaki katliama destek sundu.

BREAKING: A U.S. official told me that the U.S. hostages cell in Israel supported the effort to rescue the four hostages https://t.co/o4P7ECMOiC

— Barak Ravid (@BarakRavid) June 8, 2024

Cumartesi günü öğleden sonra birçok İsrail medya kuruluşu, bir özel kuvvetler birliğinin Nusayrat kampına girerek İsrail savaş uçaklarının ağır bombardımanı eşliğinde dört esiri kurtardığını bildirmişti.

Esirler daha sonra, on milyonlarca dolarlık onarımdan geçtikten sonra cuma günü sahile yeniden kurulan Amerikan yapımı iskele üzerinden Gazze'den çıkarılmıştı.

Cumartesi günü İsrail ordusu 'Amerikan ordusunun Gazze'deki yüzer iskelesinin kıyı bölgesinin güvenliğini sağlamaya' başladığını duyurdu.

Bu yılın başlarında projeyi duyuran Washington, yüzer iskelenin Gazze'ye insani yardım ulaştırılması için bir 'deniz koridoru' olarak hizmet vermek üzere inşa edildiğini öne sürmüştü.

ABD Başkanı Joe Biden, açıklamasında "Amerikan ordusunu Akdeniz'de Gazze kıyısında geçici bir iskele kurmak üzere acil bir misyona liderlik etmesi için görevlendiriyorum. Bu iskele gıda, su, ilaç ve geçici barınaklarla yüklü büyük gemilerin gelişini kolaylaştıracak," ifadelerini kullanmıştı.

Bununla birlikte Filistin direnişi, yüzer iskelenin İsrail'e silah sevkiyatı için inşa edildiği konusunda defalarca uyarıda bulundu.

Hamas, geçen ay yaptığı açıklamada, "Bu iskele Washington'un işgal devletine silah desteğine kılıf uydurmayı amaçlıyor. Yardım getirme konusundaki uluslararası ve bölgesel konuşmaların bölgedeki kıtlık üzerinde gerçek bir etkisi olmadı," dedi.



Makaleler

Güncel