ABD’den Ensarullah’a yeni rüşvet teklifleri

img
ABD’den Ensarullah’a yeni rüşvet teklifleri YDH

ABD’nin İsrail’e yönelik saldırılarını durdurması karşılığında Yemen’deki Sana hükümetine cazip teklifler sunduğu açıklandı.




YDH- ABD’nin İsrail’e yönelik saldırılarını durdurması karşılığında Yemen’deki Sana hükümetine maddi tekliflerde bulunduğu ve Sana’nın önündeki tüm engelleri kaldırmayı teklif ettiği ifade edildi.

Bloomberg'in aktardığına göre, Biden yönetiminden yetkililer, teklifin Suudi Arabistan ile barış dosyasında ilerleme sağlanmasını ve önlerine çıkan engellerin sona ermesini içerdiğini söyledi.

Haber’de ABD’nin teklifinin şartları arasında Yemen'in İsrail işgaline yönelik operasyonlarını durdurması karşılığında, Suudi Arabistan'ın, "Husiler" olarak tanımladığı yapıya, memurlara maaş adı altında 1,5 milyar dolar ödeme zorunluluğunun olduğu bildirildi.

Sana hükümetinin teklifi reddettiğinin kaydedildiği haberde, bunun üzerine ABD’nin Suudi Arabistan ve BAE'ye, Yemen'in İsrail’e yönelik operasyonları durana kadar Yemen'le barış dosyasına sızmaya yönelik her türlü girişimi reddettiği konusunda bilgi verdiği ifade edildi.

Sana bu ayın başlarında Gazze'deki direnişe verilen desteğin sona erdirilmesini de içeren yeni bir Amerikan teklifini reddettiğini duyurmuştu.

Sana'nın açıklaması, Ürdün'ün, Ensarullah’ın teklifi reddetmesinin ardından bölgesel bir arabulucunun Sana'dan ayrılmasına ilişkin açıklamasıyla aynı zamana denk geldi.

İsrail işgaline karşı Yemen operasyonlarının başlamasından bu yana, ABD tarafından Sana'ya daha önce de teklifler sunulmuştu.



Makaleler

Güncel