Hizbullah, İsrail ordusunun 146. Tümen'in yeni karargahını vurdu

img
Hizbullah, İsrail ordusunun 146. Tümen'in yeni karargahını vurdu YDH

Hizbullah, Lübnan sınırında Siyonist rejim kuvvetlerinin hareketlerini izledikten sonra mevzilerini hedef alan başarılı operasyonlar gerçekleştirdi.




YDH -  Hizbullah, bugün bir insansız hava aracı filosuyla Nehariy'nın doğusundaki 146. Tümen'in yeni karargâhına operasyon düzenledi.

Direniş tarafından yapılan açıklamada, saldırıda düşman subay ve askerlerinin mevzilenme ve yerleşme yerlerinin hedef alındığı ve doğrudan isabetle imha edildiği, açılan ateş sonucu ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

Açıklamada, saldırının Gazze'yi ve direnişi desteklemek ve işgalcilerin Aytarun ve Markaba'ya saldırısına ve iki mücahidin şehit edilmesine yanıt olarak gerçekleştiği belirtildi.

Açıklamada, işgal altındaki Lübnan'ın Şebaa Çiftliklerindeki radar bölgesinin, garnizonunun ve teknik ve casusluk ekipmanlarının topçu mermileri ve güdümlü füzelerle hedef alındığı, bunun da yaralanmalara ve hedef alınan teçhizatın imha edilmesine sebep olduğu kaydedildi.

Bu arada el-Meyadin muhabiri, işgal ordusunun Nehariya'ya giren iki insansız hava aracını fark edememesinin nedenini araştırdığını söyledi.

Diğer yandan İsrail medyası, 'Nehariya civarındaki yeni İsrail askeri üssünün bir insansız hava aracının patlamasının ardından alev aldığını' bildirdi.

Siren sesleri işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki Beyt Hillel, Metulla, Kefr Yuval, Kefr Giladi, Ma'ayan Baruç, Margaliot, Misgav Amir ve Kiryat Şimon'nın yanı sıra işgal altındaki Golan Tepeleri'nin kuzeyindeki Şail yerleşiminde de duyuldu.

Günün erken saatlerinde direniş, Bayad Blida bölgesini hedefini tam isabetle vuran bir insansız hava aracıyla hedef aldı ve öncesinde Ramim kışlasındaki gözetleme teçhizatını hedef alarak imha etti.

Direniş, işgal altındaki topraklarda bulunan Manara, Yerun ve Avivim yerleşimlerinde işgal askerlerinin konuşlandığı binaları hedef alarak doğrudan isabet sağlandığını, askerlerin öldürüldüğünü ve yaralandığını teyit etti.

Direniş tarafından yapılan açıklamada, saldırıların İsrail'in Lübnan köy ve kasabalarına yönelik saldırılarına karşılık olduğu vurgulandı.



Makaleler

Güncel