Hizbullah'tan İsrail savaş uçağına önleme

img
Hizbullah'tan İsrail savaş uçağına önleme YDH

Hizbullah, pazartesi gecesi Güney Lübnan üzerinde Lübnan hava sahasını ihlal eden bir İsrail savaş uçağını uçaksavar füzesiyle önleyerek geri çekilmeye zorladı.




YDH - Hizbullah, güney Lübnan sınırında Siyonist rejimin saldırganlığına karşı operasyonlarını sürdürüyor.

El-Meyadin televizyonunun aktardığına göre Hizbullah, yaptığı açıklamada hava savunma biriminin pazartesi gecesi Lübnan hava sahasını ihlal eden bir İsrail savaş uçağını uçaksavar füzesiyle önleyerek geri çekilmeye zorladığını bildirdi.

Açıklamada, "Gazze Şeridi'ndeki kararlı Filistin halkını desteklemek ve onların cesur ve onurlu direnişiyle dayanışma içinde olan İslami Direniş'in hava savunma birimi, 11 Haziran 2024 Pazartesi gece yarısı Lübnan hava sahasını ihlal eden bir Siyonist rejim uçağını durdurdu, denildi.

Ayrıca açıklamada, "Düşman uçağına bir uçaksavar füzesi atılarak işgal altındaki Filistin'e doğru geri çekilmeye zorlandı ve derhal Lübnan hava sahasından çekildi," ifadelerine yer verildi.
 
Direniş ayrıca savaşçılarının Netiv Ha'avot yerleşimi yakınlarında toplanan işgal güçlerini hedef aldığını, doğrudan isabet sağladığını ve hem ölü hem de yaralılar dahil olmak üzere kayıplara neden olduğunu duyurdu.

Hizbullah'ın İHA'ları Hayfa'ya kadar ulaştı

Öte yandan İsrail basını, Lübnan'dan Hayfa kıyılarına doğru bir insansız hava aracı (İHA) fırlatıldığını bildirerek olayı, 'benzeri görülmemiş' olarak nitelendirdi.

Kanal 12 muhabiri, savaşın başından bu yana Hizbullah'ın Hayfa'ya ilk kez bir insansız hava aracı gönderdiğini doğruladı.

Kanalın sunucusu, "Hizbullah'ın Hayfa'ya insansız hava aracı göndermekteki amacı nedir? Görünen o ki Hizbullah operasyonlarının ölçeğini hızla artırıyor," değerlendirmesini yaptı.

Sunucu, ayrıca Hizbullah'ın Hayfa ve Hakryot'u hedef alan saldırılarının kapsamını ve menzilini genişlettiğini de sözlerine ekledi.

Buna ek olarak, İsrail basını füzeleri engellemek için kuzey sınırları boyunca teyakkuza geçildiğini ve 'Meron, Safad, Golan Tepeleri'ne yönelik ağır füze saldırılarının artmasından duyulan endişeyi' dile getirdi.

Aynı zamanda 'Hizbullah'ın geçtiğimiz hafta Akka ve Nehariya'yı cephe hattına dönüştürdüğü' vurgulandı.

Hizbullah, bir günde 12 operasyon gerçekleştirdi

Hizbullah, pazartesi günü yedisi doğu bölgesinde, beşi de batı bölgesinde olmak üzere işgal ordusu mevzilerine ve konuşlarına yönelik 12 operasyon düzenledi.

Pazartesi günkü operasyonların en önemli parçası, direnişin Lübnan'a saldırı hazırlığında olan İsrail'e ait Hermes 900 tipi çok amaçlı bir insansız hava aracını düşürmesi oldu.

Hizbullah'ın hava savunması, rejimin son derece pahalı İHA'sını düşürmeyi başardı ve daha sonra operasyonun görüntüleri yayınlandı.

Direniş, şu ana kadar üç Hermes 900 insansız hava aracının düşürdüğünü duyurdu.