İsrailli tutuklunun Hamas tasviri Siyonistleri çıldırttı

img
İsrailli tutuklunun Hamas tasviri Siyonistleri çıldırttı YDH

Hamas tarafından tutuklanan ve Kasım ayındaki rehine anlaşmasıyla serbest bırakılan İsrailli Agam Goldstein-Almog, direnişçilerle ilgili gerçekleri anlattığı için İsraillilerden nefret mesajı aldığını açıkladı.




YDH- Haaretz gazetesi, 7 Ekim'de Filistinli direnişçiler tarafrından tutuklanan genç Agam Goldstein-Almog adlı İsrailli kadın askerin sosyal medya üzerinden Siyonistlerin yoğun tacizine ve hakaretlerine maruz kaldığını bildirdi.

İsrail gazetesi Haaretz'e göre, Kasım ayındaki ateşkesle serbest bırakılan İsrailli Agam Goldstein-Almog, kendisini tutuklayan Filistinlilerden gördüğü iyi muameleyi doğru bir şekilde anlattığı için İsraillilerin yoğun nefretine maruz kalıyor.

Kısa bir süre önce Hamas tarafından serbest bırakılan Agam Goldstein-Almog, Pazar günü düzenlenen Yerel Yönetim Kongresinde deneyimlerini ve duygularını paylaştı. 

Geçtiğimiz cumartesi günü 274 Filistinli ile 3 İsrailli tutuklunun öldürüldüğü ve dört İsrailli tutuklunun da kurtarıldığı katliam operasyonundan söz etti ve serbest bırakılmasından bu yana hissettiklerini anlattı.

Agam Golstein-Almog, İsraillilerin kendisine ''Geri dönmen çok kötü oldu'' şeklinde mesajlar attığını söyledi.

Kendisini tutuklayan Filistinli direnişçilerden gördüğü iyi davranışlardan bahsettiği için karşılaştığı eleştirilere de değindi: "Beni esir alanlarla olan ilişkilerimi anlattım ve insanlar bundan hoşlanmadı. İnsani etkileşimlerin böyle bir tarafı olabileceğini de söylemek istedim ve tam da bu yüzden eleştirildim. İnsanların tepkileri çok sertti."

Goldstein İsraillilerin taciz mesajlarına karşı şu soruyu yöneltti: ''Esaretten dönen rehineleri neden yargılıyorsunuz? Gülümseyerek geri döndüğümüz için mi?''

Kasım ayında salınan tutuklu Agam Golstein-Almog, 22 Aralık 2023'te İsrail'in en çok izlenen televizyon kanalı Keshet 12'ye röportaj verdi. 

48 yaşındaki annesi Chen Goldstein-Almog ile birlikte röportaj veren Agam, serbest bırakıldıktan hemen sonra deneyimlerini aktardı. 

İsrailli eski esir Agam'ın ve annesinin anlattıklarına göre, direnişçiler Agam ve ailesiyle sohbet etmekten kaçınmamışlar.  

Onları özgürce hareket etmeye ve evde oyun oynamaya teşvik etmişler. İstedikleri zaman banyoyu kullanmalarına izin vermişler.

Direnişçiler bir sohbet sırasında Chen ve Agam'a şaka yollu İsrail'in savaş istediğini, vatandaşlarını umursamadığını söylemişler.

Eski esirlerin anlatımına göre, bir gün anne Chen ve Agam bilek güreşi yapıyormuş ve o sırada direnişçilerden biri kim kazanırsa onunla güreşeceğini söylemiş.

Chen bilek güreşini kazanmış ve direnişçi Chen'e dini inancı nedeniyle kadınlara dokunmasına izin verilmediğini söylemiş. 

Bilek güreşi yapabilmek için aralarında bir havlu kullanmışlar ve o halde oyun oynamaya devam etmişler. 

Röportajın bu anında Agam annesinin sözünü kesiyor ve neden havlu kullanıldığını açıklığa kavuşturuyor.

Agam, ''Filistinli direnişçiler için kadınların kutsal olduğunu, kadınların bir kraliçe gibi olduğunu'' söylüyor ve gülümsüyor. 

Fakat daha sonra, Anne Chen, direnişçiyle kendi kültürlerinde kızların ve erkeklerin evlilik öncesi yakın ilişkiler kurmasının normal olduğunu tartışmış ve Agam'ı evlenmeden önce bir erkek arkadaşı daha olması için teşvik ettiğini, böylece daha fazla deneyim kazanacağını söylemiş. 

Direnişçiler anne Chen ile bir kız evladının nasıl yetiştirileceği ve ona kocasına karşı kendini korumayı nasıl öğreteceği hakkında konuşmuşlar.

Anne Chen ve kızı Agam direnişçilerle geçirdiği günleri anlatırken yer yer gülümsüyorlar ve deneyimlerini sakince aktarıyorlar. 

Bir an annesi araya girerek ona güzel bir Arapça lakap bile verdiklerini anlatıyor.

Bu ismin direnişçiler için önemli olduğunu çünkü kutsal kitaplarından bir isim olduğunu belirtiyor. 

Agam ona cennetteki bir pınar ya da çeşme anlamına gelen “Salsabil” adını verdiklerini gülümseyerek hatırlıyor.

Konuşmanın bu kısmında gözleri parlıyor. 

İbranice isminin de göl anlamına gelmesinin ve suyla ilgili olmasının onu çok etkilediğini vurguluyor.

Keshet 12 (Kanal 12) Chen'in mutlu mutlu oyun oynayan ve herhangi bir travma ya da zihinsel engel belirtisi göstermeyen küçük iki oğlunu göstererek röportajı bitiriyor. 

İsraillilerin saldırısından kurtulmak için direnişçilerle ilgili yalan söyledi

Agam Goldstein-Almog ile yapılan birkaç ay sonraki röportajın çok farklı olduğu görülüyor. 

Agam Goldstein-Almog, Sheryl Sandberg'in 'Screams Before Silence' (Sessizlik Öncesi Çığlıklar) belgeselinde tanıklığını aktarıyor. 

Aylar sonra yeniden çekilen bu röportajda, cinsel istismar gördüğünü ve günlerinin dehşet içinde geçtiğini söyleyen Agam Goldstein-Almog siyah bir giysi ile kekeleyerek konuşmaya çalışıyor. 

Sosyal medya sitesi X'te bir kullanıcı bu röportaj için, ''Agam'a yalan söylemesi için ne tür bir baskı yapıldığını bilmiyorum. Vücut diline bakılırsa yalan söylediği çok açık.'' yorumunu yaptı. 

İsrailli yerleşimcilerin eski esir Agam Goldstein-Almog'a direnişçiler hakkında güzel şeyler attığı için taciz mesajları atması X'te yoğun tepki ile karşılaştı. 

Birçok kişi ''Siyonistler gerçeği sevmez.'' derken bazıları da ''İsrailliler esir kadınların tecavüze uğramamasından ötürü çok öfkeli.'' yorumunu yaptı.