Pentagon: Daha geniş çaplı bölgesel çatışma istemiyoruz

img
Pentagon: Daha geniş çaplı bölgesel çatışma istemiyoruz YDH

Pentagon Sözcüsü Sabrina Singh, ABD'nin Lübnan sınırındaki gerilim nedeniyle olayların tırmanmasını istemediğini söyledi.




YDH - ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Sabrina Singh, el-Meyadin muhabirine yaptığı açıklamada, Hizbullah ile Siyonist rejim arasında tırmanan gerilim nedeniyle ABD'nin bölgede olayların tırmanmasını istemediğini dile getirdi.

Geçtiğimiz hafta İsrail güçlerini denetlemek üzere işgal altındaki Filistin'in kuzeyine ziyaret gerçekleştiren Başbakan BenYamin Netanyahu, "İsrail, Lübnan sınırının kuzey kesiminde güçlü bir eyleme hazırdır," demişti.

Netanyahu'nun bu sözleri, Hizbullah'ın Gazze'ye destek operasyonlarının sınıra yakın kuzey yerleşimlerinin çoğunu hayalet kasabalara dönüştürdüğü, yerleşimcilerin ise hükümeti ve askeri yönetimi kendilerini 'terk etmekle' suçladığı bir dönemde geldi.

Salı günü ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant ile yaptığı telefon görüşmesinde Lübnan sınırındaki durumu ve 'gerilimi düşürme' çabalarını ele aldı.

El-Meyadin muhabirinin Washington'un savaşın patlak vermesinden endişe duyup duymadığı ve Austin'in 'daha fazla tırmanmayı önlemek için' kullanabileceği 'araçlara' sahip olup olmadığı sorusuna yanıt veren Singh, ABD'nin 'kuzeydeki faaliyetlerde bir artış gördüğünü' ancak 'olayların daha geniş bir bölgesel çatışmaya dönüşmesini istemediğini' belirtti.

Singh, "Bölgede gerilimin tırmanmasını asla istemiyoruz. Bakan'ın bu kararı almasıyla ve tabii ki Başkan'ın Doğu Akdeniz'e girmesi için başından beri çok özel adımlar attık," ifadelerini kullandı.

"Gerilimin düşürülmesi için baskı yapmaya devam edeceğiz. Bakan Galant ile dün bu konuyu uzun uzun konuştuk," diyen sözcü, 'çağrının ayrıntılarına' girmeyeceğine dikkat çekti.

Singh, "Daha geniş çaplı bir bölgesel çatışma görmek istemiyoruz. Bu nedenle de bölgede gerilimin düşürülmesini istiyoruz," diye ekledi.



Makaleler

Güncel