Yemen'den 3 ayrı operasyon

img
Yemen'den 3 ayrı operasyon YDH

Yemen Silahlı Kuvvetler sözcüsü bir açıklama yaparak, son 24 saat içinde 3 ayrı operasyon gerçekleştirdiklerini duyurdu.




YDH- Sanaa hükümetine bağlı Yemen ordusunun sözcüsü General Yahya Seri, bugün İsrail’e mal taşıyan 3 gemiye, 3 ayrı bölgede operasyon düzenlediklerini açıkladı.

Saldırıların çok sayıda gemisavar balistik füze ve kamikaze İHA'larla gerçekleştirildiği bildirildi.

Yahya Seri yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin deniz kuvvetleri, füze kuvveti ve insansız hava kuvvetleri, Cenab-ı Hakk'ın izniyle son 24 saatte 3 askeri operasyon gerçekleştirdi: İlki Umman Denizi'ndeki füze kuvveti tarafından ‘Verbena’ adlı gemiyi hedef alarak gerçekleştirildi ve üzerinde yangın çıkmasına neden oldu.

İkincisi ise Kızıldeniz'deki ‘Seaguardian’ gemisini hedef aldı ve Allah'ın izniyle tam isabetle vuruldu.

Üçüncüsü, Kızıldeniz'deki ‘Athina’ gemisini hedef aldı ve tam isabetle vuruldu.

Her iki operasyon da bir dizi deniz balistik füzesi ve insansız hava aracıyla gerçekleştirilmiş ve hedeflerine başarıyla ulaşmıştır.

Yemen Silahlı Kuvvetleri, Komutan Abdulmelik Bedreddin el-Husi'nin Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkını desteklemek ve sevgili Yemen'i savunmak için operasyonları genişletme ve askeri yetenekleri geliştirme yönündeki direktiflerini uygulamaya devam edecek ve destek operasyonları saldırganlık durana ve Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına yönelik kuşatma kaldırılana kadar durmayacaktır.”