Sözde duraklamaya rağmen katliam sürüyor

img
Sözde duraklamaya rağmen katliam sürüyor YDH

İsrail ordusu, Pazar günü insani yardımların girişine izin vermek için operasyonlara taktiksel olarak ara verdiğini duyurmasına rağmen Refah ve güney Gazze'de katliama devam ediyor.




YDH- İran televizyonu Press TV'ye göre, Gazze Şeridi'ndeki Hükümet Enformasyon Ofisi, İsrail'in Filistin topraklarının güney bölgelerindeki saldırılarına her gün ara vereceği konusunda yalan söylediğini açıkladı.

Ofis bu açıklamayı Pazartesi günü, İsrail ordusunun yardım kamyonlarının Kerem Ebu Salim geçidinden Selahaddin yoluna ve kuzeye doğru ilerlemesine izin vermek için her gün yerel saatle sabah 8'den akşam 7'ye kadar "askeri faaliyetlerde taktiksel bir duraklama" gerçekleştireceğini iddia etmesinden bir gün sonra yaptı.

Kerem Ebu Salim geçidi Gazze'nin güneyine gelen yardımlar için ana giriş noktası, Gazze'nin güneyinde yer alan Refah sınır kapısı da kuşatma altındaki bölgeye insani yardımın giriş yaptığı bir diğer nokta.

İsrail, sivilleri aç bırakmayı bir savaş yöntemi olarak kullanarak Gazze'ye gıda, ilaç ve temel malzeme akışını engellemek amacıyla sıkı kontrol altındaki geçişleri defalarca kapattı.

Gazze'deki Hükümet Enformasyon Ofisi, başta kuzey bölgelerinde yaşayanlar olmak üzere Gazze halkına insani yardım ulaştırılmasını kolaylaştırmak için Refah sınır kapısının açılması çağrısında bulundu.

Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere karşı işlediği suçların bir parçası olarak Refah sınır kapısındaki yolcu salonlarını yıktığını da sözlerine ekledi.

Tel Aviv rejimi kuşatma altındaki bölgede bugüne kadar çoğu kadın ve çocuk olmak üzere en az 37 bin 337 Filistinliyi öldürdü ve 85 bin 299 Filistinliyi de yaraladı.

Pazartesi günü Filistin medyası, İsrail'in son 24 saat içinde Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında 41 Filistinlinin öldüğünü ve 100'den fazla kişinin de yaralandığını bildirdi.

Kurbanlar arasında, İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin merkezindeki el-Bureij mülteci kampında iki evi Kurban Bayramı'nın ilk günü vurması sonucu hayatını kaybeden dokuz kişi de bulunuyor.

İsrail taktiksel duraklama konusunda yalan söyledi

El-Meyadin, UNRWA Başkanı Philippe Lazzarini'nin Pazartesi günü Oslo'da gazetecilere yaptığı açıklamayı aktardı.

UNRWA Başkanı, yaptığı açıklamada İsrail ordusunun Pazar günü insani yardımların girişine izin vermek için operasyonlara taktiksel olarak ara verdiğini duyurmasına rağmen Refah ve güney Gazze'de çatışmaların devam ettiğini söyledi.

Filistinli Wafa ajansının Gazze'deki sağlık kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Pazartesi günü erken saatlerde Gazze'nin Şeyh Rıdvan mahallesinde İsrail bombardımanı sonucu aralarında bir kadın ve yaşlı bir adamın da bulunduğu en az üç kişi öldü, diğerleri de ağır yaralandı.

Gazze Şehri'nin kuzeyindeki el-Zarka mahallesinde İsrail hava saldırıları sonucu iki Filistinli hayatını kaybederken, Nuseyrat kampı ve Deyr el-Belah'a da saldırılar düzenlendi.

Gazze'ye insani yardım ulaştıran başlıca kuruluş olan UNRWA'nın Genel Komiseri Lazzarini çatışmalarda herhangi bir duraklama olmadığını söyledi.

Bir basın toplantısı düzenleyen Lazzarini, "Böyle bir karar alındığına dair bilgiler var, ancak siyasi düzey böyle bir kararın alınmadığını söylüyor" dedi.

Lazzarini "Dolayısıyla şu an için Refah'ta ve Gazze'nin güneyinde çatışmaların devam ettiğini söyleyebilirim. Ve operasyonel olarak henüz hiçbir şey değişmedi." diye ekledi.

İsrail ordusu Pazartesi günü yaptığı açıklamada güçlerinin Refah bölgesinde "odaklanmış, istihbarata dayalı operasyonlara" devam ettiğini söyledi. 

Hafta sonu işgalci ordu, İsrail'in güneyindeki Kerem Ebu Salim sınır kapısından Selahaddin Yolu'na ve oradan da kuzeye doğru her gün  her gün yerel saatle sabah 8'den akşam 7'ye kadar operasyonlara ara verildiğini duyurmuştu ancak yalan söyledi. 

İşgalci ordu daha sonra Gazze'nin güneyindeki operasyonun ana odağı olan Refah'ta normal operasyonların devam edeceğini açıkladı.

 



Makaleler

Güncel