İsrailli subay: İsrail askerleri atış poligonundaki ördekler gibi

img
İsrailli subay: İsrail askerleri atış poligonundaki ördekler gibi YDH

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı'nın 'ordunun başında bir aptal olduğunu' dile getirmesinden sonra eski bir İsrailli subay da İsrail ordusu askerlerinin yetersizlikleri ile alay etti.




YDH- İran televizyonu Press TV'ye göre, üst düzey bir İsrailli subay, Tel Aviv rejiminin Gazze Şeridi'ndeki yıkıcı savaşı sürdürmedeki yetersizliğini eleştirdi. 

İsrailli subay, İsrail birliklerinin hazırlıksız olduğunu ve kuşatma altındaki bölgede "atış poligonundaki ördekler gibi" dolaştığını söyledi.

İsrail medyası, ismi açıklanmayan bir subayın İsrail ordusunun Gazze'deki savaşı sürdürmeye hazır olmadığını belirterek, "Askerler çatılarda, pencerelerin yanında ve Gazze'deki evlerin içinde atış poligonundaki ördekler gibi dolaşıyor" dediğini aktardı.

Gazze'deki askeri konvoyların herhangi bir destek almadığına dikkat çeken üst düzey İsrailli subay, rejimin askeri birliklerinin Gazzeli savaşçılara karşı savaşmaya ve çarpışmaya hazır olmadığını savundu.

Daha önce de bir Knesset (İsrail parlamentosu) üyesi İsrail ordusunun Gazze saldırılarını sürdürme konusundaki yetersizliğine işaret etmişti.

Oded Forer, "[Gazze savaşının] kötü ve başarısız yönetimi, daha önce benzeri görülmemiş ve eşi benzeri olmayan garip bir duruma yol açtı" yorumunda bulundu.

Bu arada askeri kaynaklar İsrail Kanal 12 televizyonuna Filistinli Hamas direniş hareketinin Gazze Şeridi'nde operasyonlara devam ettiğini ve İsrail askerlerine ağır kayıplar verdirme kapasitesine sahip olduğunu söyledi.

Kaynaklar, İsrail ordusunun Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde Hamas'ın askeri kanadı El Kassam Tugayları üyelerini ortadan kaldırmaya çalıştığını ve saldırısını hedeflerine ulaşamadan sonlandırabileceğini belirtti.

Aynı bağlamda İsrailli gazeteci Ohad Hemo, Hamas'ın Gazze Şeridi'ndeki varlığını başarılı bir şekilde yeniden inşa ettiğini söyledi. 

Hemo, İsrail'in Refah'ın işgaline ilişkin beklentilerinin kamuoyunu yanıltıcı olduğunu vurguladı.

Hemo, "Tüm gözler Refah'ta, ancak bizim ve İsrail kamuoyunun anlaması gereken önemli bir şey var" dedi.

Asıl meselenin Refah değil, "Hamas'ın Gazze Şeridi'nde kendini yeniden inşa etmeyi başardığı" gerçeği olduğunu açıkladı.

İsrailli asker Gazze'den döndükten sonra intihar etti

İsrail basınında Gazze'den döndükten bir gün sonra bir İsrail askerinin intihar ettiği haberi dolaşıma girdi. 

Or Yehuda kasabasında ikamet eden ve adı açıklanmayan asker, muharip birliğinden izinli olduğu sırada kendini vurarak öldürdü.
 



Makaleler

Güncel