İsrail ordusu: Hizbullah'ın İHA'sını tespit ettik; ama vurmadık

img
İsrail ordusu: Hizbullah'ın İHA'sını tespit ettik; ama vurmadık YDH

İsrail ordusu, Hizbullah'ın rejimin en hayati ekonomik tesisleri ile stratejik askeri noktalarının görüntülerini çeken casus İHA'sını tespit ettiklerini ancak kimse yaralanmasın diye onu düşürmediklerini iddia etti.




YDH - Siyonist rejimin hava kuvvetleri, Lübnan-İsrail sınırından 27 kilometre uzaklıkta Hayfa üzerinde uçan ve stratejik varlıkları görüntüleyen Hizbullah'a ait Hudhud insansız hava aracının tüm süre boyunca gözetim altında tutulduğunu ancak sivillerin paniğe kapılmasını ve yaralanmasını önlemek için vurulmadığını duyurdu.

Hizbullah'ın yayınladığı görüntülerde Hayfa limanı, limana yanaşmış donanma gemileri, Demir Kubbe bataryaları, roket motoru depoları, 'Davud'un Sapanı' adlı hava savunma tesisleri ve radar gibi Rafael Gelişmiş Savunma Sistemleri kampüsündeki tesislere ilişkin detaylar yer alıyor.

İHA ayrıca Kiryat Yam'daki Savioni Yam mahallesini, apartman kulelerini, bir ticaret merkezini ve bir süpermarketi de görüntüledi.

Görüntülerin geçen hafta çekilmiş olması muhtemel.

Yedioth Ahronoth gazetesine konuşan kaynaklar, Hizbullah'ın toplam üç insansız hava aracı fırlattığını söyledi.

Kaynaklara göre Hayfa'ya ulaşan araç GoPro kamera ile donatılmış küçük, silahsız bir cihazdı.

Lübnanlı emekli general ve askeri strateji ve güvenlik konularında uzman Charles Ebu Nadir, el-Meyadin televizyonuna verdiği demeçte Hizbullah tarafından kullanılan uçağın muhtemelen Hudhud-3 İHA'sı olduğunu, termal veya akustik izi olmayan, çeşitli kameralar taşıyabilen, maksimum saatte 70 kilometre hıza ve bir saatlik uçuş süresine sahip elektrikli bir uçak olduğunu bildirdi.

İsrail Savunma Bakanlığı, bu tür uçakların önlenmesi için yüz milyonlarca şekel ayırdı ve bunun üç ay içinde faaliyete geçebileceğini bildirdi.