''Hizbullah'la savaş İsrail'in son savaşı olur''

img
''Hizbullah'la savaş İsrail'in son savaşı olur'' YDH

Siyonist rejim, Hizbullah ve İran'ın, İsrail'i yıkıma uğratabilecek ve yüzyıllar öncesine götürebilecek günlük füze saldırıları düzenleyebilme kabiliyetine sahip oldukları için olası yanıtlarından korkuyor, bu korku İsrail ordusunun umutsuzluğunun kaynağıdır.




YDH- Perşembe günü el-Meyadin'de yayınlanan analizin yazarı araştırmacı Halil Harp, Hizbullah'ın üst düzey yetkilisi ve Direniş hareketinin Yürütme Konseyi Başkanı Seyit Haşim Safiyeddin'in Hizbullah komutanı Talip Abdullah'ın şehadeti sonrası yaptığı açıklamayı yineledi. 

Safiyeddin şunları söylemişti:  

"Eğer İsrailli düşman Kuzey Filistin'de çektiklerinden dolayı çığlık atıyor ve inliyorsa, o zaman ağlamaya ve feryat etmeye hazırlansın."

Araştırmacı yazar Halil Harp'a göre, Hizbullah her zaman olduğu gibi sözünü tuttu ve Direniş savaşçıları sadece geçen yıl 8 Ekim'den bu yana değil, 2006 Lübnan Savaşı'ndan bu yana Siyonist varlığa karşı gerçekleştirdikleri en büyük saldırıyı başlattı. 

Anlaşılır bir şekilde pek çok kişi bu büyük tırmanışı, çatışmanın Hizbullah ile Siyonist varlık arasında topyekûn bir savaşa dönüşeceğinin işareti olarak gördü. 

Halil Harp, bu anlayışın, tüm direniş gruplarının aylar önce bu savaşın hedeflerini açıkça ortaya koyması nedeniyle durumun gerçekliğinden uzak olduğunu savunuyor. 

''ABD onayı ve desteği olmadan topyekûn savaş olmaz''

Halil Harp makalesinde İsrail ordusunun dikkat çekici yetersizliğinden bahsetti:

''Savaşın son dokuz ayı bize bir şey öğrettiyse, o da "İsrail" ve onun sözde "ordusunun", ABD ve Batılı müttefiklerinin sürekli desteği ve doğrudan askeri müdahalesi olmaksızın kimseye karşı koyamayacağıdır.'' 

Siyonist iddiaların muhalefetine ve ABD, İngiltere ve müttefiklerinin yanı sıra suç ortağı Arap rejimlerinin doğrudan askeri müdahalesine rağmen İran İslam Cumhuriyeti'nin Gerçek Söz Operasyonu'nun etkili yanıtı, İsrail'in zayıflığını kanıtladı.  

Hizbullah, Ebu Taleb suikastına 2006'dan bu yana gerçekleştirdiği en büyük saldırıyla karşılık verdi. 

Ancak raporlar silahlarının sadece %5'ini kullandıklarını gösteriyor. 

Bu silahlar sadece saldırı için değil, aynı zamanda düşmanın savunmasını değerlendirmek için de kullanıldı. 

Harp'a göre, bu Hizbullah'ın stratejik operasyonlar yürütme konusundaki uzmanlığını gösteriyor. 

 Alma Araştırma ve Eğitim Merkezi tarafından yayınlanan bir rapora göre:

"İsrail ile topyekün bir savaş patlak verirse, Hizbullah'ın sahip olduğu silah miktarı, en azından ilk 10 gün boyunca İsrail topraklarına her gün ortalama 3 bin adet (tüm silahlardan) fırlatma yapmasını sağlayacaktır. Böyle bir savaşın iki ay kadar süreceği varsayılırsa, Hizbullah İsrail topraklarına günde ortalama en az bin fırlatma yaparak çok yoğun bir fırlatma ekonomisini yönetmeye devam edebilecektir. Bu sayıya Lübnan topraklarında manevra yapan İsrail ordu güçlerine yapılan atışlar dahil değildir."

İlginçtir ki, The Jerusalem Post gazetesinin 11 Haziran'da yayınladığı bir makaleye göre, üst düzey işgal güçleri subayları bu değerlendirmeye katılmıyor:

"Ancak bazı üst düzey İsrail ordusu subaylarına göre Alma'nın tahminleri Hizbullah'ın kapasitesini küçümsüyor. Askeri yetkililer Hizbullah'ın birkaç gün boyunca günde 6 bin ila 8 bin kez ateş edebileceğine inandıklarını ifade etmişlerdir."

Halil Harp buradan hareketle bir soruyu gündeme getirdi:

Harp, üç yüz füze ve insansız hava aracına karşı kendini savunmaktan aciz bir yapının, Direniş'in böylesine devasa bir saldırısına, yani en az yirmi kat daha büyük olduğu tahmin edilen bir saldırıya karşı kendini nasıl savunabileceğini sordu.

Harp şöyle dedi. ''Savunamaz.''

ABD çok açık bir şekilde ifade etti: ABD Lübnan ile her türlü gerilimin tırmanmasına karşı. 

Bu nedenle ABD "İsrail'e" İslam Cumhuriyeti'nin Gerçek Vaat Operasyonu'na karşılık vermemesi talimatını verdi, çünkü böyle bir tırmanma ve böyle bir savaş ABD'ye Siyonist varlığı kaçınılmaz yıkımdan kurtarmak için müdahale etmekten başka seçenek bırakmayacak ve bölgedeki tüm Amerikan çıkarlarını Direniş Ekseni için meşru hedefler haline getirecektir.

''İsrail 7 Ekim'de kaybetti''

Harp analizini şöyle sürdürdü:

İsrail'in, Batılı müttefiklerinin ve onların kolektif medya aygıtının Aksa Tufanı Operasyonu'nu bir "terör saldırısı", Filistin Direnişi'ni de "sivillere yönelik toplu katliam ve toplu tecavüz" gerçekleştiren, "bebeklerin kafalarını kesen ve diri diri yakan" bir "barbarlar sürüsü" olarak gösterme çabalarına rağmen, gerçek şu ki, geçen yıl 7 Ekim'de gerçekleşen Direniş eylemi, Siyonist varlığa ve Gazze Şeridi'ni çevreleyen çok sayıda askeri hedefe büyük bir askeri ve istihbari darbe indiren, son derece koordineli ve son derece sofistike bir askeri operasyondu.

Operasyon işgal güçlerinin 10 bin ila 12 bin arasında "askerden" oluştuğu tahmin edilen meşhur "Gazze Tümeni"nin yenilgisine tanıklık etti. 

Ağır tahkimatlı askeri üslerle korunmasına ve ileri teknolojiyle donatılmasına rağmen, bu tümen birkaç bin Filistinli direnişçi tarafından alt edildi.

'7 Ekim' olaylarını çevreleyen anlatı, bağımsız medyanın çabaları, Direniş görüntüleri ve görgü tanıklarının ifadeleri sayesinde hızla çöktü.

Bu da Filistin Direnişine karşı yürütülen propaganda kampanyasını açığa çıkararak, aslında işgal güçlerinin kendi sivillerini hedef aldığını ortaya koydu. 

Kitlesel zulüm iddiaları çarpıtılmış bir Siyonist anlatının parçası olarak reddedildi.

İntikam ve işgal tehditlerine rağmen İsrail, sivillerin ve altyapının kasıtlı olarak hedef alındığı kara operasyonunu yaklaşık üç hafta sonrasına kadar başlatmadı.

Harp şöyle devam ediyor:

Şimdi, eli kalem tutan her askeri analist, özellikle de 'Gazze Tümeni'nin büyüklüğü, elindeki silah ve teknolojinin türü ve tümenin ağır tahkim edilmiş ve teknolojik olarak gelişmiş askeri üslerde tutulduğu gerçeği göz önüne alındığında, işgal güçlerinin 7 Ekim'de üstün olması gerektiğini söyleyebilir. Ancak tüm bunlara rağmen Filistin Direnişi karşısında feci bir yenilgiye uğradı.

Hem İsrail'in hem de ABD'nin Gazze'ye yapılacak bir kara harekatının felaketle sonuçlanacağının farkında oldukları açıktır.

Her türlü avantaja sahip olan sözde "ordu", zayıflamış ve morali bozulmuş bir güce karşı kendini cesurca savunan Direniş gibi hiçbir şey elde edemeyecekti. 

İtibarına ve moraline ağır bir darbe yiyen bu yenilmiş ve tükenmiş "ordu", Gazze'de dokuz ay süren çatışma boyunca hiçbir hedefine ulaşamadı. 

Dolayısıyla, bu kırılmış ve aşağılanmış gücün Lübnan ve Direniş için herhangi bir tehdit oluşturduğuna inanmak sadece hayalciliktir.

Son düşünceler

Mevcut bilgilere göre İsrail'in Lübnan'a saldırma olasılığı çok düşüktür.

Ancak ABD veya İsrail'in düşmanları tarafından bir savaşa kışkırtılması ihtimali vardır. 

Böyle bir senaryoda savaşın neye benzeyeceğini ve Direniş Ekseni'nin nasıl karşılık vereceğini düşünmek önemlidir. 

Eğer ABD bir operasyon için yeşil ışık yakarsa, bu daha az olası bir senaryo olacaktır. 

Bunun işaretleri arasında ABD'nin askeri üslerdeki varlığını azaltması, 5. Filo'yu bölgeden çekmesi ve donanma gemilerini Hizbullah'ın füze menzilinden çıkarması sayılabilir. 

Ayrıca İsrail'e silah sevkiyatı artacak ve İsrail askerleri Gazze'den önemli ölçüde geri çekilecektir.

Harp makalesinde sebeplerini şöyle sıraladı: 

Bu senaryonun en az olası senaryo olduğunu söylememin birkaç nedeni var: Birincisi NATO'nun Rusya'ya ve "İsrail'in" Gazze'ye açtığı savaşın küresel silah tedariki üzerindeki etkisi ve Hizbullah ve potansiyel olarak tüm Direniş Ekseni ile topyekûn bir savaşın sürdürülebilir olmayacağıdır.

İkincisi, ABD'nin bir zamanlar olduğu gibi bir güç olmadığı, "Refah Muhafızı Operasyonu" felaketiyle açıkça ortaya çıkmıştır ve eğer ABD ve "müttefikleri" Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin (YAF) Kızıldeniz'de saldırı başlatmasını engelleyemezse, Hizbullah ve Direniş Ekseni'nin geri kalanına karşı hiçbir şansları olmayacaktır. 

Üçüncü ve en önemlisi ise, eğer ABD topyekûn bir bölgesel savaşa dönüşecek bir operasyona yeşil ışık yakacak olsaydı, bunu İran İslam Cumhuriyeti 13 Nisan'da misilleme saldırısını başlattıktan sonra yapardı, zira bu hem ABD'ye hem de "İsrail "e caydırıcılık üstünlüğünü yeniden tesis etme fırsatı verirdi, ancak ABD bunu yapmak yerine "İsrail "e geri çekilmesini, darbeyi kabul etmesini ve karşılık vermemesini emretti; bu da ABD'nin İran ya da Direniş Ekseni ile yüzleşmekten aciz olduğunun açık bir göstergesidir.

İkinci senaryoya (yani "İsrail "in ABD'yi bir savaşa sürüklemesi) gelince, bu ABD için felaket olur çünkü Siyonist varlığı korumak için müdahale etmek zorunda kalır ve bu da tüm üslerini, askeri tesislerini ve 5. Filosunu sadece Hizbullah'ın değil, tüm Direniş Ekseni'nin ve İran İslam Cumhuriyeti'nin meşru hedefleri haline getirir.

Son olarak, Hizbullah, Direniş Ekseni ve İran İslam Cumhuriyeti'nin böyle bir tırmanışa nasıl karşılık vereceğine gelince, tüm Direniş Ekseni tarafından gayrimeşru varlığa her gün binlerce füze fırlatılacaktır.

Bu füzeler sadece askeri tesisleri hedef almakla kalmayacak, aynı zamanda "İsrail "i Orta Çağ'a geri gönderecek hayati hedefleri de vuracaktır. 

Kızıldeniz ve Akdeniz tamamen Direniş Ekseni'nin insafına kalacak, Hizbullah Güney Lübnan'dan işgal altındaki Filistin'e girecek, Irak direnişi Suriye ve işgal altındaki Golan'dan işgal altındaki Filistin'e girecek ve Filistin direnişi Gazze'den saldırıya geçecektir.

Harp son olarak şunu söylüyor ve analizini sonlandırıyor: 

Özetle, Siyonist varlığın Lübnan ile bir çatışma başlatmaya karar vermesi halinde, bu çatışma hızla daha büyük bir bölgesel savaşa dönüşebilir. Bu potansiyel çatışma, bir kurtuluş savaşı olarak görüleceğinden, varlık için son savaş olabilir.