Ermenistan, Filistin devletini resmen tanıdı

img
Ermenistan, Filistin devletini resmen tanıdı YDH

Ermenistan, BM Genel Kurulu'nun Gazze'de acil ateşkes çağrısında bulunan kararına katıldığını ve Filistin devletini tanıdığını duyurdu.




YDH - Ermenistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Erivan, Filistin devletini tanıdığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Gazze'deki feci insani durum ve devam eden askeri çatışma, uluslararası siyasi gündemin çözüm bekleyen başlıca konularından biridir. Ermenistan Cumhuriyeti, sivil altyapıların hedef alınmasını, sivil halka yönelik şiddeti ve silahlı çatışma sırasında sivillerin rehin alınmasını ve yakalanmasını kategorik olarak reddetmekte ve uluslararası toplumun önkoşulsuz olarak serbest bırakılmaları yönündeki taleplerine katılmaktadır," denildi.

Ayrıca açıklamada, Erivan'ın BM Genel Kurulu'nun Gazze'de derhal ateşkes sağlanması yönündeki kararlarına katıldığı kaydedildi.

Açıklamada, "Ermenistan Cumhuriyeti, Orta Doğu'da barış ve istikrarın tesis edilmesine, Yahudi ve Filistin halkları arasında kalıcı uzlaşının sağlanmasına içtenlikle ilgi duymaktadır," ifadelerine yer verildi.

Erivan'ın Filistin meselesinin barışçıl ve kapsamlı bir çözüme kavuşturulmasını savunduğu ve 'iki devletli çözümü' desteklediği anımsatılan açıklamada, "Filistinlilerin ve İsraillilerin meşru taleplerini gerçekleştirebilmelerini sağlamanın tek yolunun bu olduğuna inanıyoruz," değerlendirmesine yer verildi.

Ermenistan'ın  kararının ardından İsrail Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan Büyükelçisini 'sert bir kınama' için çağırdığını açıkladı.

Karar, İspanya, İrlanda ve Norveç'in Filistin'i resmen tanımasından bir ay sonra geldi ve dolasıyıla Gazze'de devam eden soykırım nedeniyle giderek yalnızlaşan Siyonist rejimin öfkesini de beraberinde getirdi.