'Hizbullah, İsrail'i 72 saat içinde yaşanamaz hale getirebilir'

img
'Hizbullah, İsrail'i 72 saat içinde yaşanamaz hale getirebilir' YDH

Hizbullah, İsrail'in Lübnan'ı işgal etmeye karar vermesi halinde Siyonist rejimin hayati altyapısını tahrip edebilecek 100 binden fazla roket ve füzeye sahip.




YDH - İsrail'in elektrik şebekesi, ülke Hizbullah'ın saldırısı sonucu 72 saat sonra 'yaşanmaz' hale gelebilecek kadar savunmasız.

Haaretz gazetesinin haberine göre İsrail'in elektrik sistemlerini hükümet adına yöneten ve denetleyen Noga şirketinin CEO'su Shaul Goldstein'a göre rejim, Hizbullah'la yapılacak ve muhtemelen ülkenin elektrik altyapısını hedef alacak bir savaşa tamamen hazırlıksız.

Goldstein, "Gerçek bir savaşa hazır değiliz. Benim gözümde bir hayal dünyasında yaşıyoruz," ifadelerini kullandı.

Goldstein bu yorumları, Ulusal Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü (INSS) düşünce kuruluşu tarafından güneydeki Siderot yerleşşiminde düzenlenen bir konferansta yaptığı konuşmada dile getirdi.

İsrail'in 72 saat elektriksiz kaldıktan sonra 'yaşanamaz' hale geleceğini kaydeden Goldstein, "Tüm altyapımıza, optik fiberlere, limanlara bakıyorsunuz, ve hassas konulara girmeyeceğim, iyi bir konumda değiliz," dedi.

Goldstein sözlerini şöyle sürdürdü: "Nasrallah İsrail'in elektrik şebekesini felç etmeye karar verirse, telefonu kaldırıp İsrail'inkiyle aynı olan Beyrut'un elektrik şebekesinin başındaki kişiyi araması yeterli. İşin iyi tarafı, İsrail Elektrik Şirketi ile birlikte çalışarak koruma için fazlaca yatırım yaptık."

Perşembe günü Reuters ajansı, Hizbullah'ın çeşitli tip ve menzillerde 150 binden fazla füze ve rokete sahip olduğunu bildirmişti.

Hizbullah, hassas füzeler, insansız hava araçları ve tanksavar, uçaksavar ve gemisavar füzeleri de dahil olmak üzere İsrail'in tüm bölgelerini vurabilecek roketlere sahip olduğunu söylüyor.

Buna rağmen çarşamba günü İsrail ordusu, Kuzey Komutanlığı'nın Lübnan'la savaş için operasyonel planları onayladığını duyurdu.

Hizbullah'a bağlı Lübnanlı milletvekili ve sözcü İbrahim Musevi ise bu hafta başında yaptığı açıklamada İsrail'in geniş çaplı bir savaş istemesi halinde direnişin hazır olduğunu vurguladı.

Musevi, "Lübnan'a gelmek istiyorlarsa buyursunlar gelsinler. Bekliyoruz. Arapça'da dedikleri gibi ehlen ve sehlen," diye konuştu.

İsrail'in Gazze'deki savaşı yönetmekte zorlandığına dikkat çeken Musevi, rejimin çok daha zor olacak Lübnan işgali için askerleri nereden bulacağı sorusunu gündeme getirdi.

Siyasetçi, "Daha Gazze'de kendilerini idare edemiyorlar ve buraya mı gelmek istiyorlar? Gazze'de savaşamıyorlar. Sadece bombardıman düzenleyip insansız hava araçları gönderiyorlar. Ama geleceklerse onları sabırsızlıkla bekliyoruz. Hayal bile edemeyecekleri hazırlıklar yaptık," değerlendirmesini yaptı.



Makaleler

Güncel