İsraillilerin yüzde 51'i tam bir zafere inanmıyor

img
İsraillilerin yüzde 51'i tam bir zafere inanmıyor YDH

İsrail televizyonu, İsraillilerin yüzde 51'inin Hamas'a karşı tam bir zafer kazanılacağına inanmadığını bildirdi.




YDH- İsrail Kanal 12'nin anketine göre, İsraillilerin yüzde 51'i Hamas'a karşı tam bir zafer elde etmenin mümkün olmadığına inanıyor.

Habere göre, İsrailliler, Başbakan Benyamin Netanyahu'nun yanı sıra Maliye Bakanı Yisrael Smotrich ve Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in savaş sırasındaki performansını zayıf buluyor. Ayrıca, katılımcıların yüzde 56'sı bir sonraki koalisyonda ultra-Ortodoks partilerin yer almamasından yana.

Ulusal Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü (INSS) de İsraillilerin ordunun Gazze savaşındaki "başarılarına" ilişkin algısının, savaşın başlamasından yaklaşık sekiz ay sonra savaşın amacına ilişkin kuşkularla birlikte önemli ölçüde azaldığını ortaya koyan bir anket yayımlamıştı.

Enstitü tarafından Mayıs ayında yapılan anket, İsrail halkının sadece yüzde 34'ünün "ordunun başarıları" olarak adlandırdıkları durumdan memnun olduğunu ortaya koyuyor ki, bu oran yüzde 52'nin üzerinde olduğu geçen Kasım ayına kıyasla önemli bir düşüş anlamına geliyor.

Anket aynı zamanda İsraillilerin "zafer" algısında da bir düşüş olduğunu gösteriyor: İsrail savaşının başladığı Ekim 2023'teki yüzde 92'lik orana kıyasla, katılımcıların yalnızca yüzde 61'i İsrail ordusunun Gazze'de "kazanacağına" inanıyor.



Makaleler

Güncel