İsrail'de asker yetersizliği kaygı verici boyutta

img
İsrail'de asker yetersizliği kaygı verici boyutta YDH

İsrail ordusunda asker sıkıntısı devam ederken, yeni bir yönerge 8200 numaralı birim gibi rejimin 'seçkin' istihbarat birimlerine gidecek adayların cepheye gönderilmesini zorunlu kıldı.




YDH - Gazze'de aylardır devam eden savaşta kan kaybeden ve asker sıkıntısı çeken İsrail, askeri istihbaratın Birim 8200, 81. İstihbarat Direktörlüğü ve C4I Kolordusu gibi 'seçkin' istihbarat birimlerine yönlendirilen adayları cepheye gönderme kararı aldı.

Yeditoh Ahronoth gazetesinde yer alan habere göre adaylar, muharip asker olarak görev yapmak üzere kara kuvvetlerine yönlendirilecek.

İsrail ordusu, istihbarat kurumlarına davet alan adayların sürece her zamanki gibi devam edeceğini, ancak nihayetinde kabul edilenlerin sayısının çok daha düşük olacağını bildirdi.

Daha önce ordunun yaklaşımı, Siber Birim gibi birimler için uygun olan ön taramalarda belirlenen yüksek kabiliyetli kişilerin tüm testleri geçmeleri halinde cepheye gönderilmelerinin önüne geçiyordu.

Öte yandan üst düzey subaylar, paraşütçü birliklerine ya da elit bir birliğe bir asker daha eklemektense bu kişilerin siber savaş görevlerinde yer almasının daha iyi olacağını kaydetti.

Birim 8200, İsrail Savaş Bakanlığı Personel Müdürlüğünün yeni direktifinden duyduğu memnuniyetsizliği dile getirdi.

Birimden yapılan açıklamada, "Muharip asker sıkıntısını anlıyoruz, ancak bu durum yetenek havuzumuzu daraltacak ve bu eşsiz birimlerdeki askerlerin kalitesini potansiyel olarak etkileyecektir," denildi.