Nasrullah: İran, zalimlere ve sömürgecilere karşı bir direnç bloğudur

img
Nasrullah: İran, zalimlere ve sömürgecilere karşı bir direnç bloğudur YDH

Nasrullah, İran'ı zalimlere karşı "direnişin sağlam kalesi" olarak tanımladı ve İslam Cumhuriyeti'nin bir rol model olduğunu söyledi.




YDH- Press TV'nin bildirdiğine göre, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin ve beraberindekilerin bir helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin 40. günü münasebetiyle Tahran'da düzenlenen törene video bağlantısı ile Beyrut'tan katıldı. 

Nasrullah, Cumhurbaşkanı Reisi'nin Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve altı kişiyle birlikte İran'ın kuzeybatısındaki dağlık arazide hayatını kaybettiği olayın "çok acı ve tarihi" olduğunu söyledi.

Nasrullah, "İran İslam Cumhuriyeti bu trajik olaydan gururla ve takdire şayan bir şekilde çıkmış ve her şeye rağmen güçlü, üst düzey ve yüce bir temsil ortaya koymuştur" dedi. 

Seyyid Nasrullah, tüm Direniş savaşçıları ve grupları, şehit aileleri ve İran liderliği ve halkı adına bu büyük kayıp dolayısıyla bir kez daha başsağlığı diledi.

Kuşkusuz bu olayın çok acı verici olduğunu ancak inananların her zaman Yüce Allah'ın belirlediği kaderi kabul ettiklerini belirten Seyyid Nasrullah, İmam Hamanei'nin de dediği gibi tehditlerin fırsata dönüştürülmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Seyyid Nasrullah General Kasım Süleymani ve Hacı Ebu Mahid el-Mühendis'in şehadetlerini zor bir tecrübe olarak anımsatarak şehitlik kavramını İran'da ümmeti ve İslam Devrimini canlandıran bir değer olarak övdü. 

İran halkının şehitlerin cenaze törenlerinde sadakat ve bilgeliğini övdü ve İslam Cumhuriyeti'nin gücünü ve tutarlılığını tekrar hatırlattı.

''Bölgemizin geleceği de İran İslam Cumhuriyeti'ne bağlıdır''

Seyyid Nasrullah bu tür olayların her ülkeyi istikrarsızlaştırabileceğini ancak İran'ın bu deneyimden güçlü ve onurlu bir şekilde çıktığını vurguladı.

İran halkının cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılımıyla da bu gücünü kanıtlayacağını belirten Seyyid Nasrullah, Yüce Allah'tan İran'ın seçimleri başarıyla gerçekleştirmesine yardımcı olmasını diledi.

Seyyid Nasrullah Filistin davası, direniş ve kurtuluş konularında İslam Cumhuriyeti'nin bölgedeki stratejik rolünün altını çizdi.

Seyyid Nasrullah, İslam Cumhuriyeti'nin dünya zorbaları karşısında zaptedilemez bir blok olduğunu vurguladı.

Hizbullah Genel Sekreteri konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Aksa Tufanı'nın devam ettiği şu günlerde, İran İslam Cumhuriyeti'nin olmadığını ve bunun yerine başka bir İran'a sahip olduğumuzu hayal edin...İran İslam Cumhuriyeti sadece İran halkının kaderini etkilemez, sadece İran halkının değil bölgemizin geleceği de İran İslam Cumhuriyeti'ne bağlıdır. İran İslam Cumhuriyeti, hegemonik güçler, zalimler, sömürgeciler ve tiranlar karşısında boyun eğmez bir destektir.''



Makaleler

Güncel