“İsrail’in var olma hakkını” tanımayan Alman vatandaşı olamayacak

img
“İsrail’in var olma hakkını” tanımayan Alman vatandaşı olamayacak YDH

Yeni Alman vatandaşlık yasası “İsrail'in var olma hakkının” desteklenmesini zorunlu kılıyor.




YDH- Jewish News Syndicate'in (JNS) bildirdiğine göre, Almanya pasaport başvurusunda bulunanlardan “İsrail'in var olma hakkına” sahip olduğuna inandıklarını teyit etmelerini isteyecek.

JNS, Almanya’daki yeni vatandaşlık yasasının, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un çifte vatandaşların pasaport almaları için gereken süreyi hızlandırma vaadinin bir parçası olarak bu hafta yürürlüğe gireceğini bildiridi.

JNS’ye göre, “Reformların” bir parçası olarak, yeni bir soruda, başvuru sahiplerine “İsrail'in var olma hakkı olduğuna inanıp inanmadıkları” sorulacak.

JNS bu yasanın, “Alman değerlerini” vurgulamak ve “bir zamanlar en çok risk altında olduğu bir ülkede Yahudi yaşamını korumak için yapılan revizyonun” bir parçası olarak geldiği iddia etti.

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser "değerlerimizi paylaşan ve çaba gösteren herkes artık daha hızlı bir şekilde Alman pasaportu alabilir ve artık eski vatandaşlıklarını bırakarak kimliklerinin bir kısmından vazgeçmek zorunda kalmazlar" dedi.

Faeser şöyle devam etti: "Aynı şekilde şunu da netleştirdik: Bizim değerlerimizi paylaşmayan hiç kimse Alman pasaportu alamaz. Burada çok net bir kırmızı çizgi çizdik ve yasayı eskisinden çok daha katı hale getirdik."

JNS “başvurunun gerektirdiği Alman değerlerinin diğer ifadeleri arasında cinsiyet eşitliği ve demokrasiye olan inancın yanı sıra Almanya'nın İkinci Dünya Savaşı ve Holokost'un ardından Yahudi halkını savunmasının tanınması da yer alıyor.” dedi.