Maliki:Saddam, hiçbir kesimin temsilcisi değildi

img
Maliki:Saddam, hiçbir kesimin temsilcisi değildi YDH

SAAF-Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, Saddam Hüseyin’in zalim bir diktatör olduğunu ve hiçbir etnik




SAAF-Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, Saddam Hüseyin’in zalim bir diktatör olduğunu ve hiçbir etnik veya mezhebi kesimin temsilcisi olmadığını söyledi.

 

Devrik Irak lideri Saddam Hüseyin’in idamından sonra açıklamada bulunan Başbakan Maliki, eski Baas partisi mensuplarına ılımlı mesajlar vererek “ellerini masum insanların kanına bulaştırmayanlar Irak’ın yeniden yapılandırılması için siyasi sürece katılabilirler” dedi.

 

“Biz Saddam’ın Irak’taki belli bir grubun temsilcisi olduğu iddiasını reddediyoruz. Bu diktatör, yalnızca kendi şerli nefsinin temsilcisiydi” diyen Başbakan Maliki, Baas partisi mensuplarına siyasi sürece katılmaları yönünde çağrı yaparak yeni Irak’ta hiçbir partinin ya da kesimin mutlak hakimiyetinin olmayacağını söyledi.

 

Saddam hakkında verilen idam cezasının siyasi olmadığını da belirten Maliki, “Saddam’ın idam hükmünün infaz edilmesi, 35 yıldır acısı çekilen tek parti diktatörlüğünün yeniden hakim olması için dayatılan beyhude şartların sona ermesidir” dedi.

 

Saddam’ın kendi halkına kimyasal silah kullanan ve kendi halkını toplu mezarlara gömen dünyadaki tek diktatör olduğunu belirten Başbakan Maliki, “Iraklılardan, Irak tarihindeki bu kara lekeyi temizlemelerini ve geleceğin Irak’ını kolektif bir perspektifle inşa etmelerini istiyorum” diye konuştu.