İngiltere, Güney Kıbrıs'tan Lübnan'a 80'den fazla askeri uçak gönderdi

img
İngiltere, Güney Kıbrıs'tan Lübnan'a 80'den fazla askeri uçak gönderdi YDH

İngiltere'nin 7 Ekim'den bu yana başkenti Beyrut'a 80'den fazla askeri nakliye uçağı gönderdiği bildirildi.




YDH - Araştırmacı gazetecilik portalı Declassified UK'in haberine göre İngiltere, Siyonist rejimin Gazze'ye başlattığı soykırım harekatından bu yana Lübnan'ın başkenti Beyrut'a 80'den fazla askeri nakliye uçağı gönderdi.

Tüm uçuşlar, İngiltere'nin uzun zamandır Batı Asya'daki bombardıman misyonları için bir hazırlık noktası haline getirdiği Güney Kıbrıs'taki devasa Akrotiri hava üssünden yapıldı.

Protal, İngiltere'nin Beyrut'a yaptığı askeri uçuşların sayısının son aylarda dramatik bir şekilde arttığına işaret etti. Nisan ve mayıs aylarında 25, haziran ayında ise şu ana kadar 14 uçuş gözlemlendi.

İngiliz üssünden yapılan uçuşlar, İsrail'in Hizbullah ile olası geniş çaplı savaşta bombalamakla tehdit ettiği Beyrut'a yaklaşık 45 dakika sürüyor.

Savunma Bakanlığı, savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana Lübnan'a yapılan askeri uçuşların sayısını ya da amaçlarını açıklamayı reddetti.

Portala konuşan bir kaynak, uçuşların Lübnan ordusuyla 'öncelikli olarak üst düzey askeri angajmanı kolaylaştırmak amacıyla yapıldığını' öne sürdü.

Ancak uçakların Hizbullah karşıtı milisleri silahlandırmak üzere Beyrut'a silah taşıdığı ise güçlü şüpheler arasında.

ABD, İngiltere ve Siyonist rejimin bu milisleri, İsrail'in güneyden saldırması durumunda Hizbullah'a ülke içinden saldırmak için kullanacağı tahmin ediliyor.

Declassified UK, Kraliyet Hava Kuvvetlerinin Lübnan'a yaptığı neredeyse her uçuşta 45 ton yük ve 291 personel taşıyabilen ya da havadan havaya yakıt ikmali yapabilen Voyager KC mark 2'nin kullanıldığını kaydetti. Bir başka uçuşta ise büyük bir C-17 kargo uçağı kullanıldı.