İşgal güçleri Refah'tan Han Yunus'a kadar şehirleri bombaladı

img
İşgal güçleri Refah'tan Han Yunus'a kadar şehirleri bombaladı YDH

İsrail işgali, Gazze Şehri'ndeki Şucaiye mahallesini ve Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'taki diğer bölgeleri yoğun bir şekilde hedef almaya devam ediyor.




YDH- İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırısı 268 gündür devam ediyor.

El-Meyadin haber kanalının bildirdiğine göre, Gazze Şehri'nin el-Şucaiye mahallesi ile Rafah yakınlarındaki güney bölgelerine yönelik bombardıman sürüyor. 

 İsrail güçlerinin karadan işgal girişimleri de devam ederken Filistinli direnişçilerle işgalciler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

El-Meyadin muhabiri Pazar günü, işgal güçlerinin Gazze Şehri'nin doğusundaki Şucaiye ve el-Tuffa mahallelerinin yanı sıra güneydeki Tel el-Hava mahallesini hedef aldığını doğruladı. 

İşgalciler ayrıca Şeridin orta bölgesindeki doğu mahallelerini de hedef aldı.

Muhabir, Gazze Şeridi'nin güneyinde, İsrail tanklarının Refah kentinin batısındaki el-Şakuş bölgesinden Mevasi Han Yunus'a kadar uzanan ateşi sırasında işgal güçlerinin Şabura mahallesindeki el-Şüheda Kavşağı'nı hedef aldığını bildirdi.

İşgalci İsrail, Han Yunus'un doğusundaki Abasan ve Huza'a kasabalarını hedef alan iki hava saldırısı düzenledi.

'İmha savaşı'

Gazze Şehri'ndeki mahallelerin ve Refah'taki bölgelerin bombalanması, birkaç gündür devam eden yoğun işgal hedeflerinin bir parçası olarak devam ediyor. 

El-Meyadin muhabirinin bildirdiğine göre, Cumartesi günü erken saatlerde, Şucaiye mahallesinde yeni bir sivil göçü yaşandı. 

Ayrıca işgal güçleri aralarında yaşlıların da bulunduğu çok sayıda kadını tutukladı.

El Meyadin muhabiri, işgal güçlerinin günlerdir Şucaiye mahallesinde gerçekleştirdiklerini tanklar ve uçaklarla yapılan gerçek bir imha savaşı olarak tanımladı.

Muhabiri, işgal tanklarının Refah'ın kuzeybatısındaki el-Mevasi bölgesinde yerinden edilmiş Filistinlilerin barındığı çadırlara yoğun bir şekilde ateş açtığını ve işgalcilerin çadırları da yaktığını bildirdi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı tarafından Cumartesi günü açıklanan verilere göre, yaklaşık dokuz aydır devam eden İsrail saldırısı sırasında, 7 Ekim'den bu yana 86 bin 858 yaralı ile birlikte ölü sayısı trajik bir şekilde 37 bin 834 şehide yükseldi.

El-Meyadin bu istatistiklerin hastanelere ulaştıktan sonra kayıt altına alınan kurbanları da içerdiğini belirtti.

Devam eden bombalamalar ve işgal güçlerinin kurtarma operasyonlarını hedef alan engelleri nedeniyle ambulans ve sivil savunma ekiplerinin kendilerine ulaşması engellendiği için çok sayıda kurban enkaz altında ya da yollarda mahsur kalmaya devam ediyor.



Makaleler

Güncel