İsrail Kuzey Afrika'da yeni bir cephe kurulmasından korkuyor

img
İsrail Kuzey Afrika'da yeni bir cephe kurulmasından korkuyor YDH

Yemenli Ensarullah direniş hareketinin Kuzey Afrika bölgesinde etkisini artırması nedeniyle İsrail istihbarat kurumlarının kendilerine karşı yeni bir cephe oluşmasından endişe duydukları belirtildi.




YDH- İsrail i24NEWS televizyon kanalı, “İsrail güvenlik servisleri tarafından açıklanmasına izin verilen özel bilgilere” dayanarak, İsrail istihbarat kurumlarının, bu kez Akdeniz'de ülkeye karşı yeni bir cephe oluşmasından giderek daha fazla endişe duyduklarını bildirdi.

Haberde, Ensarullah'ın operasyonlarını Kuzey Afrika, Sudan, Mısır ve Fas'taki bölgelere doğru genişlettiği belirtildi. Söz konusu genişlemenin "bu bölgelerden İsrail'i hedef alma niyetiyle" gerçekleştirildiği iddia edildi.

Kanal’a göre; “Husilerin bu ülkelerdeki varlıklarını güçlendirmek için Yemen'den savaşçılar göndermeyi planladıkları ve bunun da İsrail'in Akdeniz bölgesindeki çıkarlarına doğrudan bir tehdit oluşturduğu bildiriliyor. İstihbarat kaynakları yeni hedeflenen bu bölgelere silah aktarma çabalarının sürdüğünü belirtiyor.”

Konu hakkında bilgi sahibi olan ve ismi açıklanmayan bir kaynak i24NEWS'e yaptığı açıklamada "Korku senaryosu, Akdeniz'e düşen bir füzenin felaket olacağı yönündedir " dedi.

Söz konusu kaynak sözlerini şöyle sürdürdü: "Tehdit Eilat ve Kızıldeniz'le sınırlı değil; tam burada, İsrail kıyılarında."

i24NEWS, “Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrullah'ın Irak'taki Şii milisler ve Husiler ile temas kurduğunu ve nüfuzunu genişletmek için koordineli bir çaba içinde olduğunu” iddia etti.

Haberde, Ensarullah hareketinin, “Fas topraklarından Cebelitarık Boğazı gibi stratejik noktaları tehdit edebilecek önemli bir güç oluşturmayı hedeflediği” ileri sürüldü.

Kanal, İran’ın “Ürdün, Yemen, Irak, Suriye, Lübnan, Sudan ve şimdi de Afrika Boynuzu'na odaklanarak vekilleri aracılığıyla nüfuzunu aktif bir şekilde genişlettiğini" öne sürdü.



Makaleler

Güncel