İran: Savaş olursa tüm gücümüzle Hizbullah’ı destekleriz

img
İran: Savaş olursa tüm gücümüzle Hizbullah’ı destekleriz YDH

İran Dış İlişkiler Strateji Kurulu Başkanı Kemal Harrazi, İsrail rejiminin Lübnan’a kapsamlı bir savaş açması halinde İran’ın tüm gücüyle Lübnan’ı destekleyeceğini açıkladı.




YDH- Fars Haber Ajansının haberine göre İran Dış İlişkiler Strateji Kurulu Başkanı Kemal Harrazi, İran’ın bölgede kapsamlı bir savaş istemediğini; ancak İsrail’in Lübnan’a kapsamlı bir savaş başlatması halinde tüm imkanlarıyla Hizbullah’ı destekleyeceğini açıkladı.

 Muhammed Hatemi’nin cumhurbaşkanlığı döneminde dışişleri bakanı olarak görev yapan Kemal Harrazi, halen İslam Devrimi Lideri Ayetullah Hamenei’ye bağlı Dış İlişkiler Strateji Kurulunun başkanlığını yapıyor.

Financial Times’a demeç veren Kemal Harrazi, “İran İslam Cumhuriyeti bölgede savaş istemiyor; ama eğer İsrail Lübnan’a saldırırsa Tahran ve Direniş Ekseni Lübnanlıları ve Hizbullah’ı tüm imkanlarıyla destekleyecektir” dedi.

Amerikan rejimini İsrail’in bölgede gerilim yaratmasını önlemeye çağıran Harrazi, “Savaşın bölgeye yayılması Amerika ve İran da dahil olmak üzere hiç kimsenin yararına olmayacaktır” diye konuştu.

Şu anki savaşın İran da dahil tüm ülkeleri etkileyecek şekilde bölgeye yayılma ihtimali olduğunu belirten Kemal Harazi, böylesi bir durumda İran’ın Hizbullah’ı desteklemekten başka bir seçeneği olmayacağını söyledi.

Hizbullah’ın operasyonları sebebiyle Lübnan sınırındaki yerleşimlerden tahliye edilen yaklaşık 200 bin İsrailli, rejimi kendilerini koruyamamakla suçluyor ve Hizbullah’a karşı caydırıcı bir saldırı yapılmasını istiyor.

İsrailli komutanlar ve Amerikan rejimi ise Hizbullah’la savaşın İsrail için varoluşsal bir tehlike olduğunu belirterek savaşı önlemeye çalışıyor.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant son olarak Hizbullah’la savaş ihtimalini ortadan kaldırabilmek için Gazze’deki savaşın sona erdirilmesini öneren bir plan açıkladı.

Ancak kabinenin aşırı dinci ortaklarından Ulusal Güvenlik Bakanı Ben Gvir, rejimin Gazze savaşını bitirmesi halinde hükümeti düşürmekle tehdit etti.

 



Makaleler

Güncel