Ben-Gvir, Filistinlilerin İsrail hapishanelerinde maruz kaldığı zulmü doğruladı

img
Ben-Gvir, Filistinlilerin İsrail hapishanelerinde maruz kaldığı zulmü doğruladı YDH

İsrailli faşist Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Filistinlilerin rejim hapishanelerinde çok kötü koşullarda tutulduklarına dair haberleri doğruladı ve daha da sert muamele çağrısı yaptı.




YDH - İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun koalisyon ortağı olan Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Filistinli tutsakların karşı karşıya kaldığı kötü koşullara ilişkin salı gün yayılan haberleri doğruladı ve tüm bunların 'meşru' olduğunu iddia etti.

Ben-Gvir, bu adımların seçim kampanyası vaatlerinin bir parçası olduğunu ve 'terör' suçlamasıyla tutsak edilen Filistinlilerin haklarını yasaların izin verdiği en asgari düzeye indirmeyi amaçladığını iddia ederek "Bakan olarak göreve başladığımdan bu yana en önemli önceliklerimden biri cezaevlerindeki teröristlerin koşullarını kötüleştirmek ve haklarını yasaların gerektirdiği asgari düzeye indirmek oldu," dedi.

Bakan, "Bu, seçimler sırasında bu görevi üstlenme niyetimi açıkladığımda seçmenlerime ve İsrail halkına verdiğim bir taahhüttü," ifadesini kullandı.

Ben-Gvir, geçtiğimiz yıl Gazze'ye yönelik savaşın patlak vermesinden önce, Filistinli mahkumların koşullarını daha da ağırlaştırmak ve onlara daha fazla terör uygulamak için şiddetli bir mücadele verdiğini söylemişti.

Savaşın patlak vermesinin ardından Ben-Gvir, istediği sadist değişiklikleri uygulamada başarılı olduğunu ilan etti.

Bakan, "Teröristlerin hapishanedeki koşulları asgari düzeye indirildi; mali mevduatları durdurduk, kantinleri iptal ettik, hücrelerden elektrikli aletleri çıkardık, teröristler için avlu zamanlarını sona erdirdik, duşlarda geçirdikleri süreyi büyük ölçüde azalttık, sözcü statüsünü iptal ettik ve yemeklerine korkunç kısıtlamalar getirdik," demişti.

Ben-Gvir ayrıca, Batı Şeria ve Gazze'de aranan Filistinlilerin gözaltına alınması nedeniyle cezaevlerinde yaşanan aşırı kalabalığa da değindi. Bakan, pek çok tutsağın ağır koşullar altında tutulduğu Sde Teiman askeri kampından bahsetti. 

Nitekim iki kaynağın Haaretz'e verdiği bilgiye göre, Gazze'den işgal altındaki Filistin'deki Sde Teiman gözaltı merkezine götürülen iki Filistinli tutsak rejim askerleri tarafından öldüresiye dövüldü.

İki Filistinli, mart ayında rejim askerleri tarafından Filistin direnişinin üyeleri oldukları bahanesiyle Han Yunus'tan kaçırıldı. Kaçırıldıklarında hala hayattaydılar ve rejim askerleri onları bağlayarak bir kamyona bindirdi. 

Ancak, Sde Teiman'a vardıklarında çoktan ölmüşlerdi. Zarar görmeyen askerler, iki Filistinlinin muhtemelen 'engebeli arazide aşırı sarsıntılı yolculuk' nedeniyle öldüğünü iddia etti, ancak soruşturmanın bulguları bu iddialarla çelişiyor. 

New York Times'tan iki gazeteci üç ay boyunca Sde Teiman'da görev yapan İsrail askerleri ve burada gözaltına alınan Filistinlilerle görüştü.

Gazetecilerden birinin bölgeyi ziyaret etmesi, Siyonist rejimin 7 Ekim'den bu yana sürdürdüğü sistematik işkence ve kötü muamele politikasına ilişkin daha fazla bilgi edinilmesini sağladı.

Aşırı kalabalığa rağmen Ben-Gvir, "Teröristleri hapishaneden çıkarmayı asla düşünmedim çünkü onlar için kalabalık," diye konuştu.

Bu açıklama, Ben-Gvir'in İsrail hapishanelerinde aç bırakma politikası uygulandığı suçlamalarına cevaben mahkumlar için ölüm cezası uygulanması ve yemek vermek yerine kafalarına ateş edilmesi çağrısında bulunduğu bir video klipte yer almasından sadece birkaç gün sonra gelmişti.



Makaleler

Güncel