Hizbullah: Ebu Ni’me suikastına tepkiler devam edecek

img
Hizbullah: Ebu Ni’me suikastına tepkiler devam edecek YDH

Hizbullah Yürütme Konseyi başkanı, “bir lider şehit olduğunda bayrağı bir başkasının devraldığını ve yeni bir kararlılıkla yola devam ettiğini” vurguladı.




YDH- El-Meyadin’de yer alan habere göre, Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Seyyid Haşim Safiyuddin bugün yaptığı açıklamada, Muhammed Ni’me Nasır'a (Hacı Ebu Ni’me) yönelik suikasta tepkinin çarşamba günü hızlı bir şekilde başladığını bildirdi.

Hizbullah çarşamba günü, liderlerinden Muhammed Ni’me Nasır'ın “Kudüs yolunda şehit olduğunu” bildirmişti. Nasır, bir İsrail hava saldırısında yardımcısıyla birlikte öldürülmüştü.

Kısa bir süre sonra Hizbullah, suikasta tepki olarak işgal altındaki Filistin sınırı boyunca İsrail askeri bölgelerine ve askerlerine yönelik dört operasyon düzenledi.

Hacı Ebu Ni’me'nin onuruna düzenlenen bir törende konuşan Seyyid Safiyuddin, Hacı Ebu Ni’me suikastına yönelik tepkilerin halen devam ettiğini ve devam edeceğini vurgulayarak, İsrail işgalinin Direniş komutanlarını hedef aldıktan sonra Lübnan'ın güneyini açık bir alan olarak görebileceğini düşünmemesi gerektiğini söyledi.

Hizbullah bugün erken saatlerde, Nasır suikastına misilleme olarak savaşçılarının 200'den fazla roket ve insansız hava aracı filosuyla İsrail'in çeşitli askeri üslerini hedef aldığını belirtti.

Seyyid Safiyuddin, Hizbullah'ın suikasta verdiği yanıtlar arasında İsrail'in bombalanmasını beklemediği yeni mevzilerin hedef alınmasının da yer aldığını bildirdi. Safiyuddin, söz konusu operasyonlarda çok sayıda İsraillinin öldüğünü ve yaralandığını vurguladı.

Üst düzey Hizbullah yetkilisi, işgal altındaki Filistin sınırı boyunca İsrail’e karşı açılan cephenin şiddetlenmeye devam edeceği ve daha da güçleneceği sözünü verirken, Lübnanlı Direniş grubunun düşmanla uzun süredir devam eden mücadelesinden ders çıkardığını belirtti.

Seyyid Safiyuddin, “Bir komutan şehit olarak yükseldiğinde bayrağı başkası devralır, irademiz kuvvetlenir, duruşumuz güçlenir” dedi.

İsrail'in son suikastının askeri bir avantaj sağlamadığını ve bir başarı olarak görülmediğini vurgulayan Hizbullah yetkilisi, “asıl başarı komutan Ebu Ni’me'nin elde ettiğidir” dedi.

Seyyid Safiyuddin, Direniş liderleri ön saflarda yer alırken, yüzlerce İsrailli subayın savaştan çekileceklerini açıkça ilan ettiklerini vurguladı.

Hizbullah Yürütme Konseyi başkanı, art arda gelen saldırıların ardından İsrail ordusunun önümüzdeki herhangi bir savaş ya da çatışmada asla zafer elde edemeyeceğini söyledi.

Seyyid Safiyuddin, İsrail ordusunun, Gazze halkının kararlılığı ve direnişi karşısında "büyük bir yenilgiye doğru gittiğini” belirtti.

"Liderlerin öldürülmesi mücadele şevkimizi azaltmaz, aksine bu kan bize yeni zaferler getirecektir" diyen Seyyid Safiyuddin “Bugünkü direnişimiz, vaat edilen zafer elde edilene kadar nesiller arasında nöbetleşecek ve Kudüs'ün bir gün özgürleştirileceğinden eminiz.” diye ekledi.



Makaleler

Güncel