Eski MI6 Başkanı: İsrail, Hizbullah’ın elinden ağır darbeler aldı

img
Eski MI6 Başkanı: İsrail, Hizbullah’ın elinden ağır darbeler aldı YDH

İngiltere’nin eski MI6 Başkanı John Sawers, İsrailliler arasında Hamas'ın gelecekteki gücü ve Lübnan ile yıkıcı bir çatışma olasılığı konusunda endişelerin arttığını söyledi.




YDH- İngiltere’nin eski MI6 Başkanı John Sawers, Gazze Şeridi ve Güney Lübnan’daki gelişmeler üzerinden İsrail’in içinde bulunduğu durum hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Financial Times’ın Rachman Review adlı podcast yayına röportaj veren John Sawers, İsrailliler arasında Hamas'ın gelecekteki gücü ve Lübnan ile yıkıcı bir çatışma olasılığı konusunda artan endişelere dikkat çekti.

Sawers'a göre İsrailli kaynaklar, mevcut Hamas savaşçılarının yüzde 60'ının işgale karşı önceki çatışmalarda ölen savaşçıların çocukları olduğuna inanıyor.

Bu veriler, Gazze'de devam eden savaşta aile üyelerini kaybedenlerin çoğunun, gelecekte Hamas saflarına katılma olasılığının yüksek olduğunu gösteriyor.

Sawers ayrıca, İsrail ordusunun Hizbullah’ın elinden ağır darbeler aldığını vurgulayarak, İsraillilerin özellikle Lübnan'la işgal altındaki Filistin sınırındaki Kuzey bölgesindeki durumdan dolayı endişe duyduklarını söyledi.

Eski istihbarat yetkilisi şöyle devam etti: “Yüzlerce kişiyi öldürdüler, ancak daha kötüsü, hayatları aldıkları yaralarla değişen binlerce insan oldu. Bu, İsrail işgal güçlerine psikolojik zarar verdi ve morallerini derinden etkiledi. Güney ve Kuzey'de devam eden çatışmalar nedeniyle oldukça gerginler.”

Ayrıca, Lübnan ile kapsamlı savaş tehlikesine işaret eden eski üst düzey İngiliz yetkili, İsrail işgalinin askeri dayanıklılığı konusundaki şüphelerini dile getirdi.

Sawers “Amerikalılar kesinlikle bunu istemiyor. Ve İsraillilerin bunu askeri olarak gerçekten karşılayabileceğinden emin değil” dedi.



Makaleler

Güncel