Ensarullah liderinden Suudilere 'ekonomik savaş' uyarısı

img
Ensarullah liderinden Suudilere 'ekonomik savaş' uyarısı YDH

Yemen Devrimi Lideri Seyyid Abdülmelik el-Husi, ekonomik savaşı Suudi Arabistan'ın kalbine taşıma ve Sanaa Uluslararası Havaalanı karşılığında Riyad Havaalanını kapatma sözü verdi.




YDH - Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Seyyid Abdülmelik el-Husi, 1446 yeni hicri yılı münasebetiyle pazar akşamı yaptığı konuşmada Suudi Krallığını uyardı.

El-Husi, "Suudi rejiminin Yemen halkına karşı attığı aptalca adımlara sessiz kalamayız," ifadesini kullandı.

Devrim lideri, Amerikalıların odaklandığı en önemli şeylerden birinin iktisadi alan olduğunu, zira bunun bunun tüm insanlara zarar verdiğini belirtti.

El-Husi, 'Amerikalıların bankaların Sanaa'dan taşınması konusunda baskı yaptığını, bunun çılgınca ve aptalca bir adım olduğunu' ifade etti.

Seyyid Abdülmelik, Suudi rejimine tüm aracılar vasıtasıyla bu aptalca adımdan geri adım atması için tavsiye ve uyarıda bulunduğunu, ancak rejimin hala oyalandığını belirterek Suudi rejimini 'pervasız, aptalca adımlarına ve yanlış yoluna' sessiz kalmasının mümkün olmadığını anlamaya çağırdı.

Devrim lideri, "Bankalara karşı bankalar, Sanaa Havaalanına karşı Riyad Havaalanı ve limanlara karşı limanlar olmak üzere tüm adımlara aynı şekilde karşılık vereceğiz," diye konuştu.

Seyyid Abdülmelik, Suudi rejimine şöyle seslendi: "Riyad'daki bankaların taşınması ve gitmesi gerektiğini söyleyeceğiz. Bunu kabul ediyor musunuz ve mantıklı bir şey olarak görüyor musunuz, öyleyse neden bunu ülkemize dayatmak istiyorsunuz?"

Amerika'nın Suudi Arabistan'ı kapsamlı bir savaşa dahil etmek istediğini, yani durumu gerilimin tırmandığı dönemdeki haline döndürmek istediğini anımsatan el-Husi, "Suudilerin halkımıza karşı saldırgan eylemleri için İsraillilere hizmet etmekten başka hiçbir nedeni ya da gerekçesi yoktur," diye ekledi.

El-Husi, "Onların çılgın adımlarına seyirci kalmayacağız ya da halkımızın açlıktan ölmesine ve ekonomik durumlarının çökmesine seyirci kalmayacağız ve Gazze'yi desteklemek için doğrudan savaşla meşgul olmamız onların çılgın adımları karşısında hiçbir şey yapamayacağımız anlamına gelmiyor," değerlendirmesini yaptı.

Suudi havaalanları Yemen direnişinin menzilinde

Diğer yandan Yemen Silahlı Kuvvetleri Askeri Medyası, Seyyid Abdülmelik el-Husi'nin yaptığı konuşmadan alıntı yaparak, "Amerikalılar sizi dolaştırmaya çalışıyor; eğer bunu istiyorsanız, o zaman deneyin," başlığıyla Suudi tesislerinin fotoğraflarını yayımladı.

Fotoğraflarda koordinatlarıyla birlikte gösterilen yerler şunlar:

- Riyad'daki Kral Halid Uluslararası Havaalanı

- Cidde'deki Kral Abdülaziz Uluslararası Havaalanı

- Dammam'daki Kral Fahd Uluslararası Havaalanı 

- Ras Tanura Limanı (petrol rafinerileri)

- Kral Abdülaziz Limanı (Körfez'deki en büyük liman)

- Cizan'daki Cizan Limanı

- Cidde'deki Cidde Limanı.