Guardian: İsrail, İran'a 7 Ekim'de saldırmayı planlıyor

img
Guardian: İsrail, İran'a 7 Ekim'de saldırmayı planlıyor YDH

İngiliz The Guardian gazetesi, Siyonist rejimin İran'ın geçen haftaki füze saldırısına Aksa Tufanı'nın yıldönümü olan 7 Ekim'de karşılık vereceğini öne sürdü.




YDH - İsrail ordusu, 7 Ekim Aksa Tufanı operasyonunun yıldönümü yaklaşırken, geçen hafta maruz kaldığı geniş çaplı balistik füze saldırısı nedeniyle İran'a karşı "önemli ve ciddi" bir misilleme planlamasının yanı sıra, birden fazla cephede saldırılarını genişletiyor.

İsrail'in İran'a yönelik olası misillemesine dair işaretler, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un açıklamalarıyla aynı döneme denk geldi. Macron, İsrail'in bir yıldır sürdürdüğü saldırılarda 41 binden fazla Filistinlinin hayatını kaybettiği Gazze'ye yönelik silah sevkiyatına uluslararası ambargo uygulanması çağrısında bulundu.

France Inter'e konuşan Macron, "Önceliğimiz siyasi çözüme dönmek ve Gazze'de savaşmak üzere yapılan silah sevkiyatını durdurmak olmalı," değerlendirmesinde bulunurken, Fransa'nın İsrail'e silah göndermediğini de vurguladı.

İsmini açıklamak istemeyen İsrailli bir askeri yetkili, The Guardian gazetesine verdiği demeçte "İsrail ordusu, İran'ın İsrailli sivillere ve İsrail'e yönelik eşi benzeri görülmemiş ve hukuk dışı saldırısına karşılık vermeye hazırlanıyor," açıklamasında bulundu.

Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden, İran'ın petrol tesislerini hedef almama konusunda uyarıda bulundu. Biden bu açıklamayı, Washington'un olası bir karşılığı "tartıştığını" söyledikten bir gün sonra yaptı.

Beyaz Saray'ın günlük basın toplantılarına nadiren katılan Biden, "Onların yerinde olsam, petrol sahalarını vurmak dışındaki seçenekleri değerlendirirdim," ifadelerini kullandı. Biden yönetimi, daha önce de İran'ın nükleer programına yönelik olası bir İsrail saldırısına karşı olduğunu belirtmişti.

Siyonist rejimin İran'a Aksa Tufanı'nın yıldönümü olan 7 Ekim'de karşılık vereceğini öne süren gazete ayrıca, "İsrail Cumhurbaşkanı Yitshak Herzog, Hamas'ın saldırısında en ağır kayıpları veren kentlerden biri olan Sderot'ta düzenlenecek anma törenine başkanlık edecek. Yıldönümünün İsrail vatandaşlarına yönelik yeni saldırılara yol açabileceği endişesi de mevcut," yorumunu yaptı.