Direniş Ekseni Cephesi (10 Temmuz)

img
Direniş Ekseni Cephesi (10 Temmuz) YDH

Filistinli ve bölgesel direniş grupları tarafından 10 Temmuz Çarşamba günü gerçekleştirilen başlıca operasyonlar aşağıdaki gibidir.




Kassam Tugayları'nın 10 Temmuz'daki operasyonları:

Gazze Şehri'nin güneyindeki Tel el-Heva mahallesi çevresindeki sanayi bölgesinde üç İsrail Merkava tankını iki Şavaz patlayıcısı ve bir Yasin 105 roketi ile hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ın doğusunda yer alan Brezilya mahallesindeki Ebu Bekir es-Sıddık Camii yakınlarında bir İsrail istihkam piyade gücüne yönelik anti-personel patlayıcı cihaz patlattı.

Gazze Şehri'nin batısındaki Tel el-Heva mahallesinin sanayi bölgesinde bir İsrail askerini keskin nişancı ile vurdu.

Gazze Şehri'nin Tel el-Heva mahallesinde bir İsrail askeri birliğine iki anti-personel ‘Televizyon’ patlayıcı cihazı patlattı ve tüm personeli öldürdü.

Kudüs Tugayları'nın 10 Temmuz'daki operasyonları:

Gazze Şehri'nin batısındaki Şucaiye mahallesinde bir evin içinde özel bir İsrail askeri gücüyle şiddetli çatışmalara girdi ve birkaç kişinin yaralanmasına neden oldu.

İsrail askeri araçlarında birkaç patlayıcı patlattı ve Gazze Şehri'nin batısındaki Şucaiye mahallesinin bölgelerinde İsrail askerleriyle yakın mesafeli çatışmaya girdi.

Gazze Şehri'nin batısındaki Şucaiye mahallesinin doğusundaki el-Mintar Tepesi yakınlarında bir İsrail askerini keskin nişancı ile vurdu.

Gazze Şehri'nin batısındaki Tel el-Heva mahallesinin sanayi bölgesinde bir grup İsrail askerini havan toplarıyla hedef aldı.

Gazze Şehri'nin batısındaki Şuheda Caddesi'ndeki Metro Alışveriş Merkezi yakınlarında bir grup İsrail askerini ve askeri araç konvoyunu havan toplarıyla hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ın güneyinde yer alan Yebna kampında toplanan İsrail güçlerini havan toplarıyla hedef aldı.

Gazze Şehri'nin Tel el-Heva mahallesinde önceden yerleştirilmiş patlayıcılar kullanılarak üç İsrail askeri aracındaki patlayıcılar patlatıldı.

Aksa Şehitleri Tugayları'nın 10 Temmuz'daki operasyonları:

Gazze Şehri'ndeki Tel el-Heva'nın batısında bir D9 askeri buldozeri önceden yerleştirilmiş bir ‘Asif’ patlayıcı cihazıyla hedef aldı.

Gazze Şehri'nin batısındaki Tel el-Heva mahallesinde İsrail güçlerinin mevzilerini ve askeri araçlarını havan toplarıyla hedef aldı.

Refah geçiş kapısı ve çevresinde konuşlanmış İsrail askerleri ve askeri araçlarını 107 mm'lik iki roket ve ağır havan toplarıyla hedef aldı.

Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları'nın 10 Temmuz'daki operasyonları:

Kudüs Tugayları ile ortak bir operasyonda İsrail ordusunun "Nahal Oz" askeri bölgesindeki komuta karargahı 107 tipi roketlerle hedef alındı.

Gazze Şehri'ndeki sanayi karargahı çevresindeki İsrail askeri birliklerini 60 mm'lik havan toplarıyla hedef aldı.

Mücahid Tugayları'nın 10 Temmuz'daki operasyonları:

Tel el-Heva'da ilerleyen İsrail güçlerini havan toplarıyla hedef aldı.

Nasır Selahaddin Tugayları'nın 10 Temmuz'daki operasyonları:

Tel el-Heva mahallesine giren bir grup İsrail askerini ve askeri araç konvoyunu 60 mm'lik havan toplarıyla hedef aldı.

Şehit Abdulkadir el-Hüseyni Tugayları'nın 10 Temmuz'daki operasyonları:

Tel el-Heva mahallesindeki es-Salih Kulesi ve el-Asil Kavşağı yakınlarında toplanan İsrail güçlerini havan toplarıyla hedef aldı.

Şehit Ömer el-Kasım Güçleri'nin 10 Temmuz'daki operasyonları:

Tel el-Heva mahallesindeki Burc es-Salih ve el-Asil Kavşağı yakınlarındaki işgalci İsrail güçlerini havan toplarıyla hedef aldı.

Hizbullah'ın 10 Temmuz'daki operasyonları:

Suriye'nin İsrail işgali altındaki Golan bölgesinde bulunan Zaura'daki topçu mevzilerini onlarca Katyuşa roketiyle hedef aldı.

Ştola yerleşimindeki askeri binaları uygun silahlarla hedef aldı.

Yardun Kışlası'ndaki 210. Tümen Topçu Alayı karargahını insansız hava araçlarıyla hedef aldı.

Lübnan'ın Kefr Şuba bölgesindeki Ramsa ve es-Semaka mevkileri arasında bulunan İsrail askerlerini füzelerle hedef aldı.

Irak İslami Direnişi'nin 10 Temmuz'daki operasyonları:

İşgal altındaki Filistin topraklarında bulunan Orot Rabin elektrik üretim istasyonunu insansız hava araçlarıyla hedef aldı.