İslami Cihat: Arabuluculuk görüşmeleri sonuçsuz kaldı

img
İslami Cihat: Arabuluculuk görüşmeleri sonuçsuz kaldı YDH

Filistin İslami Cihat hareketinden üst düzey bir yetkili, İsrailli müzakere heyetinin Doha'da olumlu bir tavır takınmadığını vurgulayarak, arabuluculuk görüşmelerinden herhangi bir sonuç alınamadığını açıkladı.




YDH- Filistin İslami Cihat hareketinin Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed el-Hindi, Filistin Direnişi ile İsrail rejimi arasında yürütülen son arabuluculuk görüşmelerinden herhangi bir sonuç alınamadığını açıkladı.

el-Meyadin’e konuşan Muhammed el-Hindi şunları söyledi: “İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve hükümetinin önceliği, Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirleri kurtarmak değil, kuşatma altındaki topraklarda savaşı sürdürmektir.”

El-Hindi, İsrailli müzakere ekibinin, arabuluculara Tel Aviv’e döneceğini ve daha sonra görüşmelerde önerilen şartlarla ilgili bir yanıt vereceğini söyleyerek oyalama taktiklerine başvurduğunu belirtti.

“İsrail hükümetine sunulan anlaşmayı nihayete erdirmek için kritik bir fırsat olduğunu” söyleyen el-Hindi, ancak “İsrailli yetkililerin, Gazze’deki tüm sakinlerden evlerini terk edip güneye doğru gitmelerini talep ederek tehlikeli bir tırmanışa kapı araladığını” vurguladı.

El-Hindi, “Gazze halkını yerinden etmeye çalışmak, işgalcilerin bir anlaşmaya varmak istediğini gösteren bir adım değildir” dedi.

Ayrıca, Netanyahu'nun ABD'deki çalkantılı siyasi arenadan faydalandığını sözlerine ekleyen el-Hindi, ABD başkanlık seçimleri ne kadar yaklaşırsa, Filistin direnişi ile anlaşmaya varma yönündeki baskının da o kadar azalacağını belirtti.

El-Hindi konuşmasının başka bir yerinde, Filistin direnişine bağlı müzakere heyetinin, iki taraf arasındaki görüşmelere arabuluculuk eden ülkeleri ziyaret etmesi için henüz bir tarih belirlenmediğini açıkladı.

İslami Cihat yetkilisi sözlerine şöyle devam etti: “Filistin direnişi arabuluculardan esir değişim sürecini tamamlamak için sağlanan geçici ateşkesin kalıcı ateşkese dönüşmesini istedi. Ayrıca, İsrail işgal güçlerinin, Gazze Şeridi'nin kuzeyini kuşatma altındaki diğer topraklardan ayıran stratejik Netzarim Ekseni'nden ve Filistin-Mısır sınırı boyunca uzanan Philadelphia Ekseni'nden çekilmesini talep etti.”

Ancak İsrail’in, Refah Sınır Kapısı’nı kimin yöneteceği konusunda kendi koşullarını dayatmakta ısrar ettiğini sözlerine ekleyen el-Hindi, direnişin elindeki ikinci seçeneğe başvurarak, Eksen’i yeniden ele geçirmek için harekete geçebileceğini vurguladı.

 

 



Makaleler

Güncel