Ensarullah, Irak Direniş ile bağlarını güçlendiriyor

img
Ensarullah, Irak Direniş ile bağlarını güçlendiriyor YDH

Yemen’deki Ensarullah Hareketi’nin Irak’taki direniş gruplarıyla koordinasyon düzeyini yükselttiği bildirildi.




YDH- Ensarullah Hareketi, Bağdat’ta kendisine ait bir koordinasyon ve iletişim ofisinin bulunduğunu açıkladı.

Bu durum, Ensarullah Hareketi’nin Suudi Arabistan’ı endişelendiren “gerilimin beşinci aşamasına” geçmeye hazır olduğunu açıklamasıyla aynı zamana denk gelmesi dikkat çekti.

Lübnan merkezli el-Ahbar gazetesine konuşan Sanaa’daki siyasi kaynaklar, “Ensarullah’ın Irak’ta bir ofis açmasının yeni bir gelişme olmadığını, Yemen güçleri ile Irak Direnişi arasındaki koordinasyonun süreklilik arz ettiğini” bildirdi.

Kaynaklar “Sanaa önümüzdeki dönemde operasyonlarını daha da tırmandırarak işgalci İsrail’in derinlerindeki önemli ve hassas hedefleri vurmak için harekete geçecek” bilgisini paylaştı.

Sanaa ‘-Hükümeti Savunma Bakanlığı’na yakın bir askeri uzman olan Aziz Raşid, el-Ahbar’a yaptığı açıklamada, “Sana güçleri ile Irak Direnişi arasındaki koordinasyonun aylardır üst düzeyde devam ettiğini ve iletişimin günlük olarak gerçekleştiğini” belirtti.

Aziz Raşid sözlerini şöyle sürdürdü: "Sanaa, Amerika ve Suudi Arabistan'a bölgede daha derin ve geniş operasyonlar gerçekleştireceğini bildirdi. Bu sadece İsrail rejimini etkilemekle kalmayacak, aynı zamanda başta ABD üsleri olmak üzere İsrail'in bölgedeki koruyucularını da etkileyecek. Bu mesajdan Suudi Arabistan ders almalı. Çünkü önümüzdeki herhangi bir operasyonun kaynağının sadece Sanaa değil, birden fazla yönden ve taraftan geleceğini vurguluyoruz.”

Öte yandan Riyad, kendisiyle irtibatlı Iraklı kişileri Bağdat’ta Ensarullah’a ait bir ofisin varlığını eleştirmeye yönlendirdi. Söz konusu kişiler, Ebu İdris eş-Şerafi liderliğindeki Ensarullah heyetinin aylardır Irak’ta bulunduğunu belirterek X platformunda fotoğraflar paylaştı.

Ensarullah Hareketi’nin Irak Temsilcisi Ebu İdris eş Şerefi, Bağdat’ın kuzeyindeki Haşdi Şabi karargahında basın toplantısı düzenlemiş ve ortak operasyonlara vurgu yapmıştı.

Bu bağlamda, ABD güçlerinin günlerdir Bağdat’ta hareketlilik içerisinde olduğu bildiriliyor.