İsrail Elektrik Kurumu’ndan “benzeri görülmemiş” tatbikat

img
İsrail Elektrik Kurumu’ndan “benzeri görülmemiş” tatbikat YDH

İsrail Elektrik Kurumu’nun, Hizbullah saldırıları devem ederken “benzeri görülmemiş” büyük ölçekte bir tatbikat düzenleyeceği bildirildi.




YDH- Press TV’nin bildirdiğine göre, İsrail işgali altındaki Filistin topraklarının en büyük elektrik tedarikçisi, Lübnan Hizbullah direniş hareketiyle bir savaş yaşanması durumunda elektrik arzının yeniden sağlanmasına yönelik olarak önümüzdeki günlerde benzeri görülmemiş büyüklükte bir tatbikat düzenlemeye hazırlanıyor.

İsrail Elektrik Kurumu (IEC) tatbikata pazar günü başlayacak ve perşembe akşamı sona erecek. Tatbikat sırasında şebeke trafo merkezlerinde hasar ve yaygın elektrik kesintilerini içeren senaryolar simüle edilecek.

‘IEC' çalışanları ayrıca, elektriğin yeniden sağlanması için acil durum güç istasyonlarının yüklenmesi, taşınması, boşaltılması ve kurulması konularında pratik yapacaklar.

Ayrıca, acil durum güç restorasyonu için büyük transformatörler taşıyan ağır kamyon konvoylarının da tatbikat sırasında yer alacağı bekleniyor.

Tatbikatların, 1948'de İsrail tarafından işgal edilen toprakların kuzeyinde yer alan ve isimleri açıklanmayan dört bölgede gerçekleştirileceği bildirildi.

Tel Aviv'in sekiz kilometre (5 mil) güneyinde yer alan Rishon LeZion şehrindeki Israel Electric Corporation ofisinin tatbikat boyunca operasyonel merkez olacağı kaydedildi.

Hizbullah, rejimin Lübnan'a yönelik saldırganlığına misilleme olarak ve Filistinlilerle dayanışma amacıyla İsrail mevzilerine neredeyse her gün roket saldırıları düzenliyor.

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım 4 Temmuz'da yaptığı açıklamada, “İsrail'le geniş çaplı bir savaşın yakın zamanda gerçekleşmesinin mümkün olmadığını” ancak Hizbullah’ın “en kötü senaryoya hazırlıklı olduğunu” söylemişti.