Hamas’tan ateşkes açıklaması

img
Hamas’tan ateşkes açıklaması YDH

Hamas, İsrail rejiminin dayattığı şartlarında bir ateşkese teslim olmayacaklarını açıkladı.




YDH- El-Meyadin televizyonuna demeç veren Hamas’ın Lübnan Temsilcisi Ahmed Abdulhadi, İsrail rejiminin Gazze Şeridi’ndeki son katliamlarına dikkat çekerek İsrail’in Filistin halkını teslim olmaya zorlayamayacağını söyledi.

Ahmed Abdulhadi, “İsrail rejiminin bugün Han Yunus’ta işlediği cinayet sebebiyle onlarca kişi şehit oldu ve yaralandı; ancak işgalci rejim, direnişin yanında duran Filistin halkını teslim olmaya zorlayamayacak” dedi.

Mossad şefi, önceki gün ateşkes konusunda rejimin başbakanına destek vererek Hamas’ın ateşkes şartlarına boyun eğdirilmesi için Gazze’deki askeri baskının arttırılması gerektiğini söylemiş ve “İsrail ordusunun çalışmaları ve Gazze'de uyguladığımız güç olmadan hiçbir şey elde edemeyiz. Ordu, Gazze'de ne kadar agresif çalışırsa müzakerelerde o kadar başarılı oluruz. Gazze'deki baskıyı artırmamız gerekiyor," demişti.

Bu açıklamanın ardından İsrail rejimi bugün Han Yunus’ta yeni bir katliam yaptı.

İsrail rejiminin herhangi bir planının bulunmadığını belirten Ahmed Abdulhadi, “İşgalci rejim gözü dönmüşçesine katliam yapıyor ve sadece katliam dilinden anlıyor. İşgalciler yaptıkları her katliamla gerçek yüzlerini gösteriyor” dedi.

Amerikan rejiminin istihbarat servisi başkanı, Katar’da yapılmakta olan ateşkes görüşmeleri konusunda iyimser açıklamalarda bulunmuştu. Ancak İsrail basını rejimin başbakanının teşkes görüşmelerini raydan çıkarmaya çalıştığını bildirdi.

İsrail rejimi bugün Han Yunus’un Mevasi bölgesindeki bir mülteci kampını bombalaması sonucu yüze yakın kişinin öldüğü veya yaralandığı bildirildi.



Makaleler

Güncel