İsrail medyası: Nasrullah'ın konuşması endişe verici ve benzersiz

img
İsrail medyası: Nasrullah'ın konuşması endişe verici ve benzersiz YDH

İsrail medyası, Seyyid Nasrullah'ın Aksa Tufanı’ndan bu yana ilk kez savaşı genişletmek için böyle bir tehditte bulunmasının tesadüf olmadığını söylüyor.




YDH- Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah'ın dün yaptığı konuşmayı yorumlayan İsrail medyası, Nasrullah'ın savaşın başından bu yana ilk kez kuzey cephesindeki çatışmaları genişletme tehdidinde bulunduğunu bildirdi.

Medya, Seyyid Nasrullah'ın çarşamba günü işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki çatışmayı uzatma tehdidini 7 Ekim 2023'ten bu yana "endişe verici ve benzeri görülmemiş" bir gelişme olarak nitelendirdi.

İsrail Kanal 12'nin Arap İşleri muhabiri Ohad Hemo, Seyyid Nasrullah'ın tehditleri ile Hizbullah'ın eylemleri arasında bir “tutarlılık” olduğuna dikkat çekerek, Seyyid Nasrullah'ın tehditlerini eyleme dönüştürdüğünün İsrail için geçmiş deneyimlerden belli olduğunu söyledi.

Seyyid Nasrullah'ın Gazze ve Lübnan'daki cepheler arasında bağlantı kurduğuna da dikkat çekerek “bu yeni bir şey değil ama özellikle Gazze'deki çatışmaların devam edeceği varsayımıyla kesinlikle çok endişe verici” dedi.

Hemo, Seyyid Nasrullah'ın ilk günden beri İsrail'in sivillere zarar vermesinin “kırmızı çizgi” olduğunu ilan etmesine rağmen, savaşın kapsamını genişletme tehdidinin “tamamen farklı” olduğunu vurguladı.

Kanal 12'nin Arap İşleri muhabiri, Seyyid Nasrullah'ın kelimelerini dikkatli seçtiğini ve savaşın başından bu yana ilk kez savaşı genişletmek için böyle bir tehditte bulunmasının tesadüf olmadığını belirtti.

Konuyla ilgili olarak İsrail Kanal 13, Hizbullah Genel Sekreteri'nin İsrail basınında ve toplumunda söylenen her şeyden haberdar olduğunu ve İsrail medyasında çıkan haberleri takip ettiğini söyledi.

Medya kuruluşu, işgal altındaki kuzeydeki İsrailli yerel yetkililerin “Kuzeyin Başbakanı Hasan Nasrullah'tır ve son gelişmelerden haberdardır” dediklerini vurguladı.

Seyyid Nasrullah çarşamba günü, Aşura anma konuşmasında, İsrail'in Gazze'ye saldırısı devam ettiği sürece Direniş'in Lübnan cephesindeki operasyonlarını durdurmayacağını açıkça ifade etmişti.

İsrail işgalinin Gazze ve Kuzey'deki savaş cephelerinde meydana gelen kayıp ve hasarlar nedeniyle ilk kez tank sıkıntısı çektiğini kabul ettiğini vurgulamıştı.

Lübnan Direnişi lideri, “Eğer tanklarınız Lübnan'a ve Güney Lübnan'a gelirse, tank sıkıntısı çekmeyeceksiniz, çünkü artık hiç tankınız kalmayacak” diyerek işgali tehdit etmişti.

Ayrıca, İsrail sivilleri hedef almaya devam ederse, Direniş'in roket saldırılarını yoğunlaştıracağını ve daha önce hedef alınmamış yeni yerleşim yerlerini hedef alacağı uyarısında bulunmuştu.