Hizbullah’tan İsrail’e benzeri görülmemiş drone saldırısı

img
Hizbullah’tan İsrail’e benzeri görülmemiş drone saldırısı YDH

Hizbullah direniş hareketinin İsrail'e ait bir askeri üsse eşi benzeri görülmemiş bir misilleme operasyonu düzenlediği bildirildi.




YDH- Hizbullah bir açıklama yaparak, insansız hava aracı filosuyla İsrail rejiminin ‘Filon’ üssünü vurduklarını duyurdu.

Lübnan'ın işgal altındaki Filistin topraklarıyla olan sınırı yakınında yer alan söz konusu üssün, lojistik ve mühimmat depolarına ev sahipliği yaptığı belirtildi.

Hizbullah, saldırının üsteki subay ve kuvvetlerin mevzi ve konaklama yerlerini hedef aldığını ve “teyit edilmiş isabet” sağladığını söyledi.

Hizbullah operasyonunun “Gazze Şeridi'ndeki kararlı Filistin halkını ve onların cesur ve onurlu direnişini desteklemek için” gerçekleştirildiğini vurguladı.

İsrail'i 2000 ve 2006'da Lübnan’a karşı açtığı iki savaşta da mağlup eden direniş hareketi, İsrail'in yeni bir askeri saldırısı durumunda Lübnan'ı tüm imkânlarıyla savunacağına söz verdi.

Hizbullah'ın Yürütme Konseyi Başkanı Seyyid Haşim Safiyuddin de Hizbullah şehitlerinden Semir Iyd Kabbani için düzenlenen anma töreninde, "İsrail düşmanının başbakanı Benyamin Netanyahu savaşta ısrar ettikçe, varlığın sonu o kadar çabuk gelecektir. Lübnan, İsrail düşmanıyla sınırları olmayan bir savaşla ilgileniyor" dedi.

Hizbullah’ın dünkü operasyonları şu şekilde gerçekleşti:

Saat 14:44'te Hizbullah savaşçıları Hadeb Yarin'de bir vinç üzerinde yeni kurulan casusluk teçhizatını uygun silahlarla hedef alarak tam isabetle vurdu ve imha etti.

Saat 15:30'da İslami Direniş savaşçıları Metulla yerleşkesinde toplama ve keşif ekipleri için yeni kurulan merkeze yerleştirilen casusluk teçhizatını güdümlü füzeyle hedef alarak tam isabetle vurdu ve imha etti.

Saat 16:02'de Direniş, savaşçılarının İsrail'e ait Birket Rişa ve el-Rahib mevkilerini Burkan roketleriyle bombaladığı, hedefleri tam isabetle vurduğu ve her iki mevkide de yangın çıkmasına neden olduğu iki operasyon gerçekleştirdi.

Saat 17:05'te İslami Direniş, işgal altındaki Lübnan'ın Kefr Şuba Tepeleri'nde bulunan İsrail'e ait Ruveysat el-Alem bölgesine topçu roketleriyle saldırdı ve tam isabet sağladı.

Saat 17:05'te Direniş, Hadeb Yarin bölgesindeki bir İsrail Merkava tankına tanksavar füzeleriyle saldırdı ve tankı tam isabetle vurarak imha etti.

Hizbullah Direnişi savaşçıları, işgal altındaki Filistin kenti Safed'in güneydoğusundaki kuzey bölgesinde 210. Tugay'ın karargahı ve depolarını barındıran Filon üssüne tek yönlü insansız hava araçlarıyla hava saldırısı düzenledi. Direniş, saldırıda üsteki subay ve askerlerin mevzi ve konaklama yerlerinin hedef alındığını ve isabet kaydedildiğini açıkladı. Grup, operasyonun İsrail'in Bekaa'nın batısındaki Gazze ve Lübnan'ın güneyindeki Cebel el-Butum kasabalarındaki saldırı ve suikastlarına bir cevap olduğunu söyledi.

Saat 17:17'de Direniş, İsrail'in el-Merc bölgesini Burkan roketleriyle bombaladı ve doğrudan isabet sağladı.

İslami Direniş, Yaara yerleşiminin güneyinde yeni kurulan Batı Tugayı (300) karargahına tek yönlü insansız hava araçlarıyla bir hava saldırısı düzenledi. Subay ve askerlerinin mevzilerini ve konaklama yerlerini hedef aldı ve teyit edilmiş isabetler elde etti. Hizbullah ayrıca, operasyonun İsrail'in, Bekaa'nın batısındaki Gazze ve Lübnan'ın güneyindeki Cebel el-Butum kasabalarında gerçekleştirdiği saldırı ve suikastlara yanıt olarak düzenlendiğini açıkladı.