Yemen: Yafa’dan elimizde çok var, Tel Aviv artık güvenli olmayacak

img
Yemen: Yafa’dan elimizde çok var, Tel Aviv artık güvenli olmayacak YDH

Yemenli bir kaynak, Akdeniz’den gelerek Tel Aviv’i vuran Yafa adlı insansız uçakla ilgili özel açıklamalarda bulundu.




YDH- Lübnan’dan yayın yapan el-Meyadin televizyonuna konuşan özel bir kaynak Yemen ordusunun dün gece Amerikan elçiliğinin de bulunduğu Tel Aviv’in en iyi korunan bölgesini vurduğu operasyona ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

İsrail basını Yemen ordusunun ‘Yafa’ adını verdiği insansız uçakla gerçekleştirdiği dünkü operasyonda bir kişinin öldüğünü 9 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Yafa uçağının İsrail’in en iyi korunan bölgesini vurmasına rağmen sirenlerin çalmadığını ve hava savunma sisteminin etkisiz kaldığını belirten rejim yetkilileri, bu operasyonun İsrail hava kuvvetleri açısından bir başarısızlık olarak niteledi.  

El Meyadin’e konuşan Yemenli özel kaynak, ‘Yafa’ İHA’sına ilişkin ayrıntıları açıkladı ve operasyonun "geri dönülemeyecek tırmandırıcı adımlar" kapsamında gerçekleştiğini vurguladı. 

Yemenli kaynak ayrıca Yemen ordusunda bu ‘Yafa’ İHA’larından çokça var olduğunu söyledi.

Yemen silahlı kuvvetlerinin Tel Aviv’i vuran Yafa İHA’sının "Arap ülkelerinin Umm Raşraş’ı (Eylat) hedef alan Yemen silahlarını etkisiz hale getirerek İsrail’i korumasından sonra yerli imkanlarla geliştirildiğini açıkladı. 

Sanaa hükümetine bağlı Yemen ordusu, 7 Ekim’den sonra Gazze halkına destek için İsrail’e abluka uygulayarak İsrail ticaretine ağır bir darbe vurmuş ve Umm Raşraş (Eylat) kentine de İHA ve füze saldırıları başlatmıştı. Ancak Mısır ve Ürdün, Yemen ordusunun İsrail’i vurmak için gönderdiği füze ve İHA’ları düşürerek İsrail rejimine destek vermişti.

Tel Aviv, artık güvenli olmayacak 

Yafa adlı İHA’nın İsrail rejiminin radarlarına yakalanmadığı ve sirenler bile çalmadan Tel Aviv’i vurduğu belirtilirken söz konusu Yemenli kaynak, Yafa insansız hava araçlarının stoğunun "çok büyük" olduğunu ve bunun "son silah olmadığını" vurguladı.

Yafa adlı İHA’nın Tel Aviv’i vurmadan önce 2 bin km'den fazla mesafe kat ettiğini ve modern karıştırma ve sızma sistemleriyle donatıldığını belirten kaynak, operasyonların, "Yemen ordusunun açıkladığı hedefler doğrultusunda devam edeceğini söyledi. 

Yemen ordusunun elinde Tel Aviv’i kapsayan çok zengin ve ayrıntılı bir hedef bankasının olduğunu belirten kaynak, Tel Aviv’in artık bugünden itibaren hiçbir zaman güvenli olamayacağını söyledi.

El Meyadin’e konuşan Yemenli kaynak, Yemen ordusunun her türlü gelişmeye tam hazırlıklı olunduğunu belirterek, operasyonun "geri dönülmeyecek tırmandırıcı adımlar" kapsamında gerçekleştiğini vurguladı. 

Yemen ordusunun Yafa İHA’sıyla vurduğu bina İsrail medyasına göre, Tel Aviv'de Ben Yehuda Caddesi ile Şalom Alikum Caddesi'nin köşesinde ve Amerikan büyükelçiliğine bağlı binanın yakınında bulunuyor.

İsrail rejimi henüz kurulmadan önce Filistin topraklarını işgal eden Siyonist hareket, Filistin’in Yafa kenti yakınında bugün Tel Aviv adıyla bilinen kenti kurmuştu. Filistin tarihi Yafa kenti artık büyüyen Tel Aviv’in bir bölgesi haline dönüştü.   

 



Makaleler

Güncel