Siyonist rejimden Yemen'e yönelik saldırıya dair tepkiler

img
Siyonist rejimden Yemen'e yönelik saldırıya dair tepkiler YDH

Siyonist rejim, Ensarullah'ın İsrail'i hedef alan operasyonlarının beraberinde Yemen'in Hudeyde liman kentini vurdu. Rejim yetkilileri, saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.




YDH - İsrail'e ait savaş uçakları, cumartesi günü akşam saatlerinde Yemen'in batısındaki liman kenti Hudeyde'yi hedef aldı.

Yedioth Ahronoth gazetesinin haberinde, çeşitli kaynaklara göre yaklaşık 10 hedefe saldırı düzenlendiği öne sürüldü.

Saldırıya İsrail'in F-35'leri ve havadan yakıt ikmalinden sorumlu Boeing 707'ler de dahil olmak üzere onlarca farklı uçak katıldı. 

Siyonist rejimin asıl endişesi alçak irtifada gerçekleştirilen gidiş uçuşuydu. Boeing'ler, yaklaşık bir buçuk ay önce Yunan ordusu ile işbirliği içinde benzer bir senaryoyu tatbik etmişti.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, yaptığı açıklamada "Yemen'deki yangın tüm Orta Doğu'da görülüyor. Husiler bize 200'den fazla kez saldırdı ve bir İsrail vatandaşı zarar gördüğünde ilk kez saldırdık. Gereken her yerde harekete geçmeye devam edeceğiz," dedi.

Başbakan Benyamin Netanyahu da "İsrail'in düşmanlarına bir mesajım var: Bizi hafife almasınlar. Kendimizi her cephede ve her şekilde savunacağız. Bize saldıran herkes bedelini ödeyecektir," ifadelerini kullandı.

İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari ise "Pilotlarımız İran'a silah ve teçhizat sağlayan Hudeyde limanına saldırdı. Yemen halkına saldırmak gibi bir niyetimiz yok. İran güdümlü Husiler onlarca gemiye saldırdı, onların terörü İran tarafından kontrol ediliyor ve Süveyş Kanalı ile dünya ticaretine zarar veriyor," iddiasında bulundu.